Categorie: "Dealernieuws"

Nieuwe showroom voor Bentley Maastricht

Bentley MaastrichtBentley Maastricht heeft een compleet nieuwe showroom geopend en is daarmee nu een officiële Bentley retail partner. Sinds 21 maart 2017 was Bentley Maastricht al een officiële Servicevestiging.
Sinds Bentley Maastricht in maart van dit jaar een officiële Bentley Servicevestiging werd, heeft het team hard gewerkt aan de volgende stap op weg naar officiële Bentley retail partner: een compleet nieuwe showroom, die voldoet aan alle richtlijnen van het merk en waarin voldoende plaats is voor alle modellen van de groeiende modellenrange van Bentley.

De nieuwe showroom van Bentley Maastricht voldoet in alle opzichten aan de hoge eisen die het merk Bentley aan zijn verkooppunten stelt. Dat betekent onder meer volop ruimte en een smaakvolle en elegante aankleding. De grote ronde bar midden in de showroom is daarbij een echte eyecatcher. In deze stijlvolle en ruimtelijke ambiance komen alle modellen van het merk, inclusief de nieuwe Bentayga, optimaal tot hun recht. Uiteraard heeft Bentley Maastricht ook een ruim aanbod modellen beschikbaar voor proefritten.

Bentley Mulsane Speed 436e585d-d43c-4a22-adbb-24191c26cf70Bentley Maastricht heeft een uitgebreid verzorgingsgebied. Vanuit de vestiging die zich dicht bij Maastricht Airport bevindt, kan het klanten nu op alle fronten een optimale Bentley-ervaring bieden: van aankoopadvies tot en met het onderhoud. Bentley maakt – mede door de komst van nieuwe modellen als de Bentayga – een sterke groei door. Dat betekent ook dat de landelijke dekking van officiële retail partners daar op moet aansluiten. Bentley Maastricht heeft nu alles in huis om alle wensen van zijn klanten optimaal te kunnen vervullen.

Volvo heeft een duurzame dealer in ons land…

Volvo duurzaam 2Volvo is een merk met een missie. Alles wat het doet, begint met mensen. Volvo beschermt de dingen die men belangrijk vindt. Zoals de woonomgeving en het milieu. Hierin onderscheidt Volvo zich naar eigen verklaring van andere merken; simpelweg het leven van mensen veraangenamen. Bijvoorbeeld door ons aller leefomgeving te verbeteren. Een treffend voorbeeld is het nieuwe, duurzame pand van Volvo-dealer Harrie Arendsen in Hengelo (O). Met recht mag Volvo Harrie Arendsen zich het groenste autobedrijf van Nederland noemen.

Volvo duurzaam 1Tijdens de bouw van het nieuwe pand van Volvo-dealer Arendsen is zoveel mogelijk gebruikgemaakt van gerecyclede materialen. De bestrating op de parkeerplaats is vervaardigd uit hoogwaardige duurzame grondstoffen die CO2-uitstoot kunnen opnemen. Verder worden verschillende duurzame innovaties toegepast om de Volvo-dealer volledig klimaatneutraal te laten opereren. Energie wordt opgewekt met zonnepanelen en een aardwarmtepomp. Om het gebruik van fossiele energiebronnen uit te sluiten, is er geen gasaansluiting aanwezig. Groene eyecatcher – letterlijk en figuurlijk – is het unieke dak dat regen opvangt. De vegetatie erop vormt een natuurlijke isolatielaag. Het dak geeft koelte in de zomer en voorkomt in de winter dat warmte verloren gaat. Tevens is er zon georiënteerd gebouwd, waardoor er optimaal gebruik wordt gemaakt van het daglicht.

Volvo duurzaam 3Het nieuwe duurzame pand van Volvo-dealer Harrie Arendsen sluit naadloos aan op het uitgebreide duurzaamheidsprogramma van Volvo Cars, ‘Omtanke’. Vrij vertaald betekent dit ‘anders denken’, ‘zorgzaam zijn’. Het behelst onder andere het minimaliseren van de milieu-impact van alles wat Volvo doet. Een voorbeeld is dat Volvo vanaf 2025 wereldwijd volledig klimaatneutraal (in termen van CO2) wil produceren. Verder wil Volvo de dingen beschermen die mensen belangrijk vinden, zoals hun tijd. Dat is een kostbaar bezit. Vanaf 2025 moet elke nieuwe Volvo de klant jaarlijks een week tijdsbesparing opleveren, bijvoorbeeld met de nieuwste generatie connected services in Volvo-modellen die rijders een geoliede online ervaring zullen geven.

Alpine krijgt twee gespecialiseerde dealers…

ALPINE A110Na de wereldpremière van de nieuwe Alpine A110 op de Autosalon van Genève in maart dit jaar, maakt Alpine de eerste details bekend van het Nederlandse dealernetwerk.
Tegen het einde van 2017 worden er twee ‘Alpine Centers’ operationeel. Deze vestigingen opereren onafhankelijk van het Renault dealernetwerk en garanderen de onvervalste klantervaring die van Alpine wordt verwacht.

De Alpine Centers zijn ontworpen om Alpine kenners en nieuwe klanten samen te brengen om hun passie voor het historische sportwagenmerk te delen. Het interieurdesign van de gastvrije showrooms ademt de kenmerkende Alpine sfeer dankzij het gebruik van authentieke materialen en details in ‘Blue Alpine’.

Bezoekers worden verwelkomd door een deskundige en gepassioneerde Alpine Advisor die klanten begeleidt en (opnieuw) kennis laat maken met de vele hoogtepunten uit de rijke geschiedenis van Alpine.

Alpine Centers in Nederland
Stam Autobedrijven B.V., Nieuwerhoekplein 1, 3761 HD SOESTDIJK
Auto Munsterhuis B.V., Goudstraat 31-49, 7554 NG HENGELO

Steeds meer Skoda-dealers in handen van Pon…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVan de ooit zo onafhankelijke en ondernemende groep Skoda-dealers in ons land blijft maar weinig over nu Pon via haar dochterbedrijf Pon-Dealer de ene na de andere dealer van het Tsjechische zustermerk voor VW overneemt. In het kader van strategische keuzes binnen Pon integreert men de volledige organisatie langzaam aan en voegt ze toe aan de al bestaande netwerken van haar VW-Audi-SEAT en Porsche dealers. Dat maakt dat bedrijven niet alleen grote bijdragen leveren aan het rendement van Pon maar ook dat de omzetten gestaag zullen stijgen dan wel op het gewenste niveau zullen blijven. Onlangs nog nam Pon-dochter A-point de bekende Skoda-dealers Holdinga in Almere en Holsch Lelystad over. Volgens berichten in AM-online zou het voltallige personeel worden overgenomen door A-Point. Eerder al zagen we de overname door een Pon-dealer van de dealers in Voorschoten, Den Haag, Groningen, Dordrecht en Apeldoorn. A-Point ziet deze overname als een manier om in de grote regio Amsterdam nog meer marktaandeel te genereren en activiteiten sneller uit te rollen die het Tsjechische merk zullen helpen aan een nog wat groter marktaandeel dan het nu al bezit in deze regio. (AM)

Fusie onder A.A.S. label

AAS Huisman v d SchansSinds 1 april jl. zijn Huisman Autoschade in Maasdijk en Autoherstel Van der Schans in De Lier gefuseerd tot een nieuw, duurzaam, one stop shop schadeherstelbedrijf: A.A.S. Westland Autoschade. “Ons DNA is nagenoeg gelijk en dat maakt het eenvoudig om onze kracht en kennis te bundelen”, zeggen ondernemers Dirk van der Schans van het gelijknamige schadebedrijf en Monique van den Bos van Huisman Autoschade. “Samen gaan wij een bedrijf neerzetten dat klaar is voor de toekomst.” Het nieuwe bedrijf is ondergebracht in het pand van Van der Schans in De Lier, dat eerst grondig wordt verbouwd en fors wordt uitgebreid tot ruim 3.000m2 .

Het pand in De Lier wordt flink uitgebreid en verbouwd om straks voor alle schadevraagstukken een passende oplossing te bieden. Naast herstel aan personenauto’s, bestelauto’s, trucks, caravans, campers en scooters biedt A.A.S. Westland Autoschade ook ruitherstel, onderhoud en bandenservice. Verder heeft het bedrijf ‘Merk Erkend Schadeherstel’ in huis voor Opel, Peugeot en Toyota.

Met de twee biomassaketels, die het pand en de spuitcabines verwarmen, is A.A.S. Westland Autoschade ook het eerste gasneutrale schadebedrijf van Nederland. Een biomassaketel verbrandt, in tegenstelling tot gas- of olie-gestookte ketels, biomassa zoals pellets of houtsnippers en is daardoor duurzamer en milieuvriendelijker.

A.A.S. Westland Autoschade is ontstaan uit een fusie van Autoschade van der Schans en Autoschade Huisman (voorheen in Maasdijk). Op de huidige locatie van Van der Schans op De Hondert Margen 9 in De Lier wordt de laatste hand gelegd aan het vernieuwde en uitgebreide pand. Hier kan iedereen terecht met schade aan personenauto’s, bestelauto’s, trucks, caravans, campers en scooters, ruitherstel en cosmetische schades. A.A.S. Westland Autoschade biedt verder APK-keuringen, onderhoud en bandenservice: alles onder één dak.

Vallei Auto Groep Audi dealer van het jaar…

Vallei Auto Groep - dealer van het jaar 2017 - AudiVallei Auto Groep is door Audi Nederland uitgeroepen tot ‘Audi Dealer van het Jaar 2017’. Het Veendaalse Audi-dealerbedrijf scoorde met sterke verkoopprestaties en hoge loyaliteitscijfers, een goede bedrijfsuitstraling en een zeer hoge mate van klanttevredenheid op het gebied van zowel sales als after sales.
Namens Vallei Auto Groep nam Arend Flier, Sales Manager van Vallei Auto Groep, de onderscheiding in ontvangst tijdens een nationale dealerbijeenkomst van de Nederlandse Audi-importeur. De prijs werd uitgereikt door Gerard Jansen, Directeur van Audi Nederland.

De titel ‘Audi Dealer van het Jaar’ is in het leven geroepen door Audi Nederland en wordt jaarlijks toegekend. Het doel is om dealers te stimuleren zich te blijven inzetten voor (verdere) kwaliteitsverbetering en maximale klanttevredenheid. De mate van klanttevredenheid op het gebied van sales én after sales wordt continu gemonitord door onderzoeksbureau TNS NIPO. Audi-rijders kunnen zich daarbij uitspreken over vele aspecten van de dienstverlening van ‘hun’ Audi-dealer. De ‘algemene tevredenheid’ op het gebied van sales en after sales is een belangrijke factor. Als het gaat om service, is het persoonlijke aspect van groot belang. Op basis van de waarderingscijfers van vele duizenden klanten stelt TNS NIPO voor elke Nederlandse Audi-dealer een klanttevredenheidsrapport op.

Vallei dealer 500_audidealervan2017170610-86Audi-dealers die met hun ‘rapportcijfers’ boven het (hoge) landsgemiddelde scoren, komen in aanmerking voor de eervolle titel ‘Audi Excellent Dealer’. Vallei Auto Groep viel die titel voor het tweede achtereenvolgende jaar te beurt, maar de sterke verkoopcijfers en de hoge mate van klanttevredenheid op het gebied van zowel sales als after sales gaven uiteindelijk de doorslag om het Audi-bedrijf uit Veenendaal tot beste Audi-dealer van het jaar te kronen.

“We gaan er alles aan doen dit hoge kwaliteitsniveau vast te houden. Ik ben onze klanten zeer erkentelijk voor hun medewerking aan het onderzoek en hun positieve reacties op ons serviceniveau. Ik dank daarnaast ook de importeur voor de uitstekende samenwerking en ondersteuning,” verklaarde Bert de Kroon, Directeur van Vallei Auto Groep, bij de prijsuitreiking.

De titel ‘Audi Dealer van het Jaar’ heeft ook een maatschappelijk verantwoorde tint. Omdat Audi supplier is van de Johan Cruyff Foundation, mag Vallei Auto Groep in de regio een schoolplein aanwijzen. Dit schoolplein wordt vervolgens ingericht als “Schoolplein14”, wat een initiatief is van de Johan Cruyff Foundation. Zo’n plein heeft vele elementen die kinderen stimuleren om samen te spelen en (extra) te sporten, tijdens en na schooltijd.

Bentley Maastricht official Servicedealer…

Bentley MaastrichtNa een succesvolle audit door Bentley Motors Ltd. is Bentley Maastricht nu officieel een Bentley Servicevestiging. Eigenaren van een Bentley kunnen in Maastricht terecht voor alle werkplaatswerkzaamheden, van onderhoud en reparatie tot schadeherstel. De nieuwe Servicevestiging hanteert de persoonlijke en dienstverlenende aanpak die Bentley uniek maakt.
De benoeming van Bentley Maastricht tot officiële Servicevestiging komt op een moment dat het merk Bentley een sterke groei doormaakt. Het gamma van het merk omvat naast luxe limousines en sportieve coupés nu ook een SUV: de Bentayga. Hierdoor bereikt het merk een bredere klantenkring. Om die klanten in de zuidelijke regio van het land optimaal te kunnen bedienen, is de Servicevestiging in Maastricht een waardevolle aanvulling. Pon Luxury Cars, de officiële Nederlandse distributeur van Bentley, heeft ook een Bentley Servicevestiging in Leusden.

Bentley Mulsane Speed 436e585d-d43c-4a22-adbb-24191c26cf70Bij Bentley Maastricht werken technici die niet alleen zijn geselecteerd op vakmanschap, maar ook op passie voor het merk. Bovendien worden ze continu (bij)geschoold door Bentley. Een ander belangrijk punt waarmee Bentley Maastricht hoogwaardige service realiseert, is door de directe lijnen met de fabriek in Crewe. Oftewel: technische ondersteuning direct van de bron.

Bentley Maastricht bevindt zich vlak bij Maastricht Airport en is makkelijk bereikbaar. De benoeming tot officieel Servicepunt staat niet op zichzelf: het pand wordt momenteel ingrijpend verbouwd om de kenmerkende Bentley-sfeer optimaal naar voren te laten komen.

Skoda Groningen wordt fietsenpand…

TDF IIIOoit werd het gebouw neergezet door de hardwerkende ondernemersfamilie Van Heukelem. Die keihard werkten voor Skoda en hun nageslacht een monument wilden nalaten waarmee tot ver in de toekomst met het Tsjechische merk succes zou kunnen worden behaald. Het mocht niet zo zijn. Relatief kort na de opening van dit fraaie pand werd het bedrijf opgeslokt door de Pon-dochter Century-Groep e ging de familie van Heukelem met pensioen. Century zette het Skoda-dealerschap op deze mooie plek voort, maar heeft nu besloten om het merk op een andere plek in Groningen te integreren bij haar VW-activiteiten en het voormalige Skoda-pand in te richten voor het ook door Pon gevoerde fietsenmerk Gazelle. Volgens een bericht in Automotive zet men zwaar in op e-bikes die oook in Groningen mateloos populair zijn geworden. Andere doelgroepen, maar ook best geld mee te verdienen. Maar het blijft zonde van al die ondernemersplannen uit het verleden. Overigens zou volgens Automotive Century aardig in de rode cijfers zitten en zijn daarom deze maatregelen nodig. De baas van het spul, Eric Meems, moet met rationele maatregelen zorgen dat er weer winst in de boeken komt. Want verlies hebben ze in Leusden een hekel aan. (AoL)

ŠKODA eert eigen dealers…

Autoland v.d.Brug Heerenveen Skoda dealerAutoland van den Brug is uitgeroepen tot ŠKODA Dealer van het Jaar 2017. Op alle fronten scoorde deze dealer volgens importeur Pon buitengewoon goed. Ook de dealers die als tweede en derde eindigden, gooiden hoge ogen, evenals de winnaars van de Aanmoedigings- en Publieksprijs.

Het behalen van de titel ŠKODA Dealer van het Jaar 2017 is een echte teamprestatie. Autoland van den Brug richt zich op de hoofddoelen van ŠKODA die zowel op kwantitatief als kwalitatief vlak zijn gesteld. De medewerkers streven naar perfectie op alle vlakken en iedereen, van monteur tot directeur, is hiervan doordrongen. Door de persoonlijke benadering voelen zowel particuliere kopers als leaserijders zich thuis in de showroom en bij de werkplaatsreceptie van Autoland van den Brug. Dat dit oog voor het klantenbelang onderdeel is van de cultuur enerzijds en het op orde hebben van processen anderzijds, blijkt uit het feit dat Autoland van den Brug hoge punten scoort in klantentevredenheidsmetingen. De ludieke kerstbomenactie, waarbij het team van Autoland van den Brug kerstbomen bij hun klanten thuis bezorgde, zal hier ook zeker aan hebben bijgedragen. Het team van Auto Hoogenboom in Spijkenisse sleepten de tweede prijs in de wacht. Een bijzondere prestatie, omdat het ŠKODA zusterbedrijf in Barendrecht vorig jaar nog deze plek opeiste. Auto Hoogenboom mag zich met recht een eredivisiespeler noemen.

De Waal Autogroep in Tiel heeft drie jaar op rij de hoofdprijs weten te verwerven. Een derde positie in 2017 zou dan als verlies kunnen voelen. Geheel onterecht, want lange tijd waren zij koplopers in de competitie. In de eindsprint hebben zij het nipt moeten afleggen met minimale puntenverschillen tussen de top-3 spelers.
De Publieksprijs is dit jaar in de wacht gesleept door Noordhoek Autogroep in Tilburg. Zij kregen over 2016 de hoogste klantwaardering. Het prachtige Tilburgse ŠKODA-pand is volledig transparant en weerspiegelt het DNA van de medewerkers, dit laatste weten klanten hoog te waarderen.
Wat goed is komt snel, iets wat zeker van toepassing is op ŠKODA-dealer Van Beynum in Gouda. Als relatieve nieuwkomer direct in de hoogste regionen meedraaien belooft veel voor de toekomst. Met de Aanmoedigingsprijs wordt dit vertrouwen onderstreept.
 

Holdingdirecteur ster in documentaire…

Francois Driessen - filmsterFrançois Driessen, eigenaar van dealerholding Driessen Autogroep in Eindhoven, is samen met onder andere minister Melanie Schultz Van Haegen één van de hoofdpersonen in de nieuwste bioscoopdocumentaire ‘DE AUTOVAKMANNEN’ van filmmaker Gwen Jansen. ‘DE AUTOVAKMANNEN’ geeft een indringend maar ook vergaand kijkje achter de schermen in negen verschillende autobedrijven. Vanaf 10 februari a.s. is ‘DE AUTOVAKMANNEN’ in meerdere bioscopen te zien. Door alle nieuwe technologische ontwikkelingen lijken auto’s steeds meer te veranderen in een soort rijdende computers. De manier waarop auto’s moeten worden onderhouden en gerepareerd verandert daardoor drastisch. Ook de wensen van de klanten veranderen in snel tempo.

François Driessen is directeur van één van de grootste dealerholdings in ons land. De Driessen Autogroep voert tien verschillende automerken. François is vastberaden om voorop te blijven lopen als het gaat om technologische innovaties. Hij ziet ook vooral veel extra kansen om het bedrijf nog verder te laten groeien als het gaat om onder andere het digitaliseren van bedrijfsprocessen. De film volgt hem bij de implementatie van één van de projecten die hij benoemd heeft in dit kader en laat zien in hoeverre het hem lukt om de vele medewerkers ook hiervoor te enthousiasmeren.

De documentaire ‘DE AUTOVAKMANNEN’ duurt 61 minuten, is toegankelijk voor een breed publiek, bevat de nodige humor en er zit veel vaart in de montage. Op woensdag 15 februari 2017 draait de documentaire in Pathé Eindhoven. Op 9 februari a.s. gaat de documentaire groots in première in CineMec te Ede. Op www.deautovakmannen.nl staan alle filmvoorstellingen en de trailer van de film vermeld en kunnen mensen zich aanmelden.