Categorie: "Lache!"

Jeremy Clarkson’s 48 best quotes

JeremyWie kent hem niet. Jeremy Clarkson, de presentator van Top Gear is vorige week 48 jaar geworden. Nog geen 50 jaar dus, had ik niet verwacht en ik denk de meeste mensen niet. Als een soort tribute heeft Autotrader.com een lijstje gemaakt van zijn 48 beste quotes. En die is best leuk te noemen, hij is hier te beginnen.

Even de wegenwacht bellen!

Wagenwacht

Even de wegenwacht bellen, moeten de bestuurders van deze ANWB-voertuigen gedacht hebben toen ze niet meer op eigen kracht konden rijden. Of zou de vrachtwagen van RouteMobiel zijn?

Met dank aan Patrick van bank.blog.nl

 

Uit de oude doos: Panda/Marbella reclame

Collega Michael van Os van het Reclamewereld.blog wees me op deze grappige reclame van de Fiat Panda/Seat Marbella.

Niet subtiel, en als je het aan mij vraagt ook niet geheel realistisch. Voor het stoplicht middenin de stad ok, maar…in een Panda? Het lijkt me onmogelijk om daarin een comfortabele positie te vinden.

Nouja, genoeg gelu…euh..gepraat, hier is het filmpje:

Deurloze Lincoln Limo op Ebay

Lincoln MarkVIII DoorlessVleugendeuren, Koenigsegg-deuren, "shaved doors", het is allemaal alweer verleden tijd. Dit gaat vast en zeker de nieuwe trend worden. Gespot op Ebay via autoblog.com, een "1993 Lincoln Mark VIII Prototype Concept Car Rolling Doors".

Met de deuren dicht is het net een Lincoln met "shaved doorhandles". Bij het openen verdwijnen eerste de ramen naar beneden, en dan verdwijnen de deuren in een sleuf onder de auto. Dit maakt het in- en uitstappen erg makkelijk.

James May zet nieuw snelheidsrecord…met een schaalmodelletje

Richard Hammond Car CrashWie zich de crash van Richard Hammond nog herinnert vorig jaar, herinnert zich misschien ook nog wel dat eigenlijk Captain Slow, oftewel James May deze recordpoging voor zijn rekening had moeten nemen. Nou, het is iets later dan gepland, maar hier is dan het filmpje van James May als snelheidsduivel. Schaal 1:32 wel te verstaan.

In between Top Gear seizoenen kan May kennelijk niet zo goed stilzitten. Daarom heeft hij deze 10 minuten durende reportage over de geschiedenis van Dinkey Toy's, Hotwheels en Corgi's gemaakt. Vervolgens zet hij het "schaal 1:32-snelheidsrecord", met behulp van 45 Britse Slotcar-fanaten. Al je wat realiteit en redenatie achterwege laat, blijkt dat een simpel stukje plastic en metaal al gauw een snelheid van 1100km/h kan halen.

Klik op de link om het filmpje te bekijken!

Column: Verbod op snelle auto’s?

Chris Davies, een Europarlementariër uit Groot-Brittannië, heeft een voorstel ingediend dat auto’s met een topsnelheid van meer dan 160 kilometer per uur moet verbieden.

Davies verklaart zijn opmerkelijke voorstel als volgt: ‘Tussen 1994 en 2004 is het gemiddelde vermogen van auto’s met 28 procent gestegen. Dit heeft ze een stuk zwaarder gemaakt, waardoor ze meer CO2 uitstoten. En dat terwijl de maximumsnelheid nergens verhoogd is in de afgelopen jaren.’

Ja…en hoe gaat een verbod op snelle auto's dat stoppen? Sportwagens zijn vast maar voor 0,01% verantwoordelijk voor de CO2 uitstoot. Kun je niet gewoon beter dat ene gezin wat elk jaar met een afgeladen stationwagen naar Zuid-Spanje afreist op de bon slingeren? Ze gaan dan wel efficient met het vermogen van hun auto om, maar poeh, wat een vervuilers!