Categorie: "Autosportief"

Lexus klaar voor circuit…

Lexus RC F GT3Lexus voert zijn raceactiviteiten op met de nieuwe RC F GT3. De ruim 373 kW/500 pk sterke circuitversie van de RC F onderstreept Lexus’ groeiende raceambities. De RC F GT3 maakt zijn Europese debuut op de Autosalon van Genève (9-19 maart 2017).

De Lexus RC F GT3 is gehomologeerd door de FIA en doet mee aan Amerikaanse en Japanse kampioenschappen. Maar ook in Europa is de RC F GT3 met atmosferische 5,4-liter V8 in actie te zien. Farnbacher Racing en Emil Frey Racing raceten vorig jaar met een prototype in het populaire kampioenschap langeafstandsracen (VLN Endurance Championship) op de Duitse Nürburgring. Beide teams willen in de toekomst op een hoger niveau racen in Europese GT3-kampioenschappen.

Nieuwe Formule 1 wagen Mercedes onthuld…

MB F1 2017Met de presentatie van de nieuwe F1 W08 EQ Power+ vanuit Silverstone verrichtte Mercedes-AMG Petronas Motorsport deze week de aftrap voor het Formule 1-seizoen 2017. Fans kregen de nieuwe racewagen voor het eerst te zien door middel van een 360° live-uitzending via Facebook, YouTube en de website van het team. Die aanpak past perfect binnen het fanconcept van het team, dat de socialmediacommunity van Mercedes-AMG Petronas Motorsport met ruim 14 miljoen volgers tot de grootste in de Formule 1 heeft gemaakt. De presentatie vond plaats in het kader van een dag voor filmopnamen op het 2,96 km korte International Circuit in Silverstone, waar Lewis Hamilton en Valtteri Bottas hun eerste ronden met de nieuwe bolide aflegden.

De F1 W08 EQ Power+ werd volledig nieuw ontwikkeld met het oog op de drastisch gewijzigde aerodynamicaregels, die vanaf het seizoen 2017 van kracht zijn. De mogelijkheden die dat biedt op performancegebied werden volledig benut. Daarmee zouden de racewagens dit jaar tot de snelste in de historie van de Formule 1 kunnen behoren, maar tegelijkertijd is er nog ruimte voor verdere ontwikkeling in de loop van het seizoen. Vanwege de nieuwe reglementen kon slechts 17 procent van de componenten van het voorgaande model voor de nieuwe Formule 1-bolide worden overgenomen. Dit jaar zijn voor alle teams de mogelijkheden voor tests in de windtunnel gebonden aan een maximum van 65 sessies per week. Bij de voor- en achtervleugel, de bodemplaat en de ‘barge boards’ voor de zijskirts werden de belangrijkste aerodynamische aanpassingen aan de nieuwe racewagen gerealiseerd.

De aandrijflijn M08 EQ Power+ is de vierde fase in de turbo-hybride generatie. De ‘power unit’ is bestand tegen de aanzienlijk zwaardere fysieke belastingen op grond van de nieuwe regels. Daarnaast is het doel om optimaal gebruik te maken van potentiële vermogensontwikkeling. Ook de aandrijflijn werd voor het nieuwe seizoen verder geoptimaliseerd. Het afschaffen van het zogeheten ‘token’-systeem voor nieuwe ontwikkelingen biedt de technici voortaan meer vrijheid bij het vinden van nieuwe oplossingen. Naast een grotere efficiëntie werd ook gewerkt aan een langere levensduur, want het reglement laat voor het seizoen 2017 nog maar vier ‘power units’ per coureur toe.

Fiat in de motorcross…

Fiat en motorcross 2017Fiat Professional ondersteunt ook aankomend seizoen het FIM Motocross Wereldkampioenschap als officieel partner. Beide vinden elkaar op gebied van vasthoudendheid en dynamiek. Deze match ziet Fiat Professional ook met achtvoudig wereldkampioen Tony Cairoli die sinds vorig jaar ambassadeur is van het Italiaanse bedrijfswagenmerk. In Nederland worden dit jaar op 23 april (MXGP Europa in Valkenswaard) en 10 september (MXGP Nederland in Assen) de races verreden.

Fiat Professional trapt 2017 af met opnieuw een partnerschap. Het Italiaanse bedrijfswagenmerk is gedurende het hele seizoen zichtbaar tijdens de races wereldwijd. Het Motocross World Championship (MXGP) start op het circuit van Losail in Qatar op 25 februari. Het kampioenschap start deze maand en eindigt in oktober. In totaal worden 20 races verreden in Europa, Verenigde Staten, Qatar, Thailand, Argentinië en Mexico. Elke race trekt tientallen miljoen toeschouwers over de hele wereld. In Nederland worden dit jaar op 23 april (MXGP Europa in Valkenswaard) en 10 september (MXGP Nederland in Assen) de races verreden.

De nieuwe Fiat Fullback is de absolute publiekstrekker tijdens het FIM Motocross wereldkampioenschap. Op gebied van configuratie, laadvermogen, trekgewicht, afmetingen en motoren kan de auto zich meten met de besten in zijn segment. Fiat Professional toont aan dat bij praktisch gebruik het nieuwe topproduct tegemoet komt aan de werkelijke behoeftes van haar klanten. Aan de andere kant komt de Fullback, dankzij zijn veelzijdigheid, ook tegemoet aan de wensen die horen bij het alledaagse leven.
Ook de onlangs vernieuwde Ducato is niet te missen tijdens het werelkampioenschap. De bestseller toont tijdens deze races zijn veelzijdigheid als bedrijfswagen, personenwagenversie en mobiele werkplaats voor de coureurs op het circuit.

Renault presenteert haar Formule 1 wagens…

A3_RS17_Front_dark_studioHet Renault Sport Formula One Team lanceerde onlangs haar nieuwe F1-bolide voor 2017. De R.S.17 is deze week onthuld tijdens een internationaal media-event in Londen.
Tijdens de presentatie ging ook extra aandacht uit naar nieuwe partners en sponsors, waaronder BP, Castrol en MAPFRE, evenals de nieuwe merkidentiteit van Renault Sport die ontworpen is om de band tussen Renault Sport Racing en Renault Sports Cars te versterken.

Renault Formula One RS17De R.S.17 wordt aangedreven door de nieuwe R.E.17-powerunit van Renault Sport Racing en deelt geen onderdelen met de R.S.16. Het team heeft de nieuwe F1-auto geheel opnieuw ontwikkeld vanaf een blanco vel papier om te voldoen aan de nieuwe reglementen voor het 2017-seizoen. Het is bovendien de eerste F1-auto die van meet af aan ontworpen is door Renault Sport Racing, gevestigd in het Engelse Enstone en in het Franse Viry-Châtillon. De R.S.17 werd onthuld door de coureurs Nico Hülkenberg en Jolyon Palmer, terwijl Sergey Sirotkin vandaag is gepresenteerd als reserverijder.

A3_RS17_3Q_dark_studioDe presentatie van de nieuwe Formule 1-auto in Londen was ook een bijzonder moment voor het Nederlandse racetalent Jarno Opmeer (16). Vandaag werd bekend dat hij met ingang van dit seizoen toetreedt tot de Renault Sport Academy, het juniorprogramma van het Renault Sport Formula One Team, dat hem ondersteunt op weg naar hogere raceklassen. Opmeer rijdt komend seizoen in de Eurocup Formule Renault 2.0 en krijgt op fysiek gebied volledige begeleiding bij Renault Sport Racing in Enstone.

McLaren Super Series – Nog even wachten!

McLaren Super Series wheelDe tweede generatie McLaren Super Series, die op 7 maart a.s. wordt onthuld tijdens de 87e Internationale Autotentoonstelling in Genève, schudt opnieuw de kaarten in de supercarwereld. Zijn extreem snelle acceleratie gaat samen met ongekende remkracht: wanneer na 7,8 seconden de 200 km/u wordt bereikt, staat de auto in 4,6 seconden weer helemaal stil, amper 117 meter verder – 6 meter minder dan de 650S en vrijwel gelijk aan de remweg van de legendarische McLaren P1TM *. McLaren heeft een korte film vrijgegeven met beelden van Chris Goodwin achter het stuur van de auto tijdens dynamisch testwerk.

McLaren Super Series 2017 rearDe buitengewone remcapaciteiten van de tweede generatie Super Series werden fijngeslepen tijdens het meest extreme ontwikkelingsprogramma dat McLaren Automotive ooit heeft uitgevoerd. Lichtere, extreem stijve remklauwen, standaard koolstof-keramische remschijven, een verder geoptimaliseerd gevoel in het rempedaal en aanpassingen bij het remmen op de limiet waren de ingrediënten voor nog meer remvermogen, waarbij de banden natuurlijk ook een belangrijke rol spelen.
In nauwe samenwerking met Pirelli hebben de engineers van McLaren een nieuwe, op maat gemaakte Pirelli P Zero Corsa-band ontwikkeld voor de tweede generatie Super Series die 6 procent meer mechanische grip levert in vergelijking met de McLaren 650S. De Corsa-band is er een uit een serie die Pirelli speciaal ontwikkelde voor McLaren’s nieuwe supercar, met één ding gemeen: alle banden geven maximale feedback aan de bestuurder en bieden extreem veel grip, ook tijdens het remmen.

Meer details van de tweede generatie McLaren Super Series worden bekend gemaakt op 7 maart. Niet alleen is dan al het beeldmateriaal beschikbaar, ook weet importeur en dealer van McLaren in Nederland Louwman Exclusive rond die tijd wanneer de nieuwe McLaren Super Series in de showroom in Utrecht verwacht wordt. Prijzen en uitvoeringsspecificaties worden in een later stadium bekendgemaakt. Wie niet kan wachten kan nu al bij Louwman Exclusive terecht voor een nieuwe McLaren uit de Sports Series. Tevens is er een fraaie collectie jong gebruikte McLarens beschikbaar.

Aston Martin Vantage S Red Bull Edition – met link naar Max Verstappen…

AM Vantage S Red Bull Racing 1Voor wie een Aston Martin Vantage S nog niet genoeg uitstraling heeft brengt de Britse fabrikant nu de speciale Red Bull Racing Edition. In feite een zeer luxe en sportief opgetuigd actiemodel. Verwacht geen technische veranderingen, die upgrades beperken zich tot de nodige extra items dit zijn uitgevoerd in carbon-fiber materiaal. Interieur en exterieur zijn aangepast. Zo wordt deze auto slechts leverbaar in de fraaie (en bij Red Bull passende) kleur Mariane Blue. Wie dat nog niet bijzonder genoeg is kan er ook een zilvergrijs metallic worden gekozen die exclusief voor deze serie is ontwikkeld. AM Vantage S Red Bull Racing 4Voorin is de keuze uit een V8 of V12 uit eigen keuken en die leveren zoveel PK’s dat je in je smoking heel wat lieden in racepak en opgetuigde GTi’s het nakijken geeft. Daarbij haal je dan inspiratie uit de fraaie plaatjes die zijn aangebracht op het dashboard en waar je dan de naam en handtekening vindt van David Ricciardo of Max Verstappen. De auto’s komen ook naar Geneve en dan zal blijken hoe groot het orderboek wordt en welke Nederlandse racefans zich een versie aan zullen (kunnen) schaffen met de naam van onze Max op het dashboard. Over prijzen wordt verder niet gerept in het persbericht trouwens. Kon wel eens een kostbare aangelegenheid zijn. Maar goed, dan heb je ook wat. (NP)

Peugeot trapt sponsoring ATP af met leuke campagne…

Peugeot ATP EvenblijPEUGEOT is vanaf dit jaar officieel partner van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam Ahoy en lanceert daarbij een spraakmakende contentcampagne: “A ride with Frank”. Al rijdend in de nieuwe PEUGEOT 3008 SUV, onderweg naar het toernooi, gaat presentator Frank Evenblij in gesprek met tennishelden Gilles Simon en Fernando Verdasco. De nummer 24 en 40 op de World Tennis Ranking List. Naast tennis-talk zullen ook persoonlijke onderwerpen zoals liefde, vriendschap, muziek en de hoogtepunten van de stad Rotterdam aan bod komen. De teaservideo is gisteravond live gegaan op de Facebook pagina van Peugeot Nederland.

Uitzendtijden interviews:
Woensdag 15 februari 2017 – Fernando Verdasco
Vrijdag 17 februari 2017 – Gilles Simon

PEUGEOT heeft een rijke tennishistorie dat zich uit in een partnerschap met het internationale Franse Grand Slam toernooi Roland Garros sinds 1984. In 2016 is PEUGEOT wereldwijd de Platinum Partner van de ATP World Tour geworden, waarbij het automerk voor meer dan 25 internationale toernooien meer dan 500 officiële spelers auto’s verzorgen.
De 44e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament wordt van 13 t/m 19 februari 2017 gehouden in sportpaleis Ahoy in Rotterdam. Deze locatie is uitermate geschikt voor het tennisspektakel van onder andere Grand Slam winnaars.

PEUGEOT zal de officiële spelers auto van het Tournament verzorgen. De tennishelden zullen in alle luxe en comfort vervoerd worden in de nieuwe PEUGEOT 3008 SUV en de PEUGEOT Traveller. Verschillende auto’s zullen ook in Ahoy zelf te bewonderen zijn voor het publiek waarbij exclusief ook een preview van PEUGEOT’s nieuwste aanwinst in de loop van dit jaar, de 5008 SUV, te zien zal zijn.

Aston Martin showt supercar in Canada

AM RB 002Tijdens de Canadian International Auto Show in Toronto, die later deze maand wordt gehouden, showt Aston Martin een auto waarover je het beste in allerlei superlatieven zou moeten schrijven. Maar dan moet je wel een hele berg informatie beschikbaar hebben en dat is niet het geval. De fabrikant beperkt zich met de aanduiding; Aston Martin/Red Bull Advanced Technologies concept Hypercar, wat best een mond vol is. Als je naar de beelden kijkt zie je een bijna on-Britse super-dynamische sportwagen die uitstraalt dat hij echt heel erg hard wil en zal gaan. De auto maakt zijn wereldwijde debuut in Canada, wat op zich bijzonder is als je bedenkt dat er toch ook nog zoiets is als de Geneefse Auto Salon, maar hoe dan ook, na dit debuut zullen er vast meer technische details beschikbaar komen en krijgen we ook een beeld hoe snel deze Aston zal gaan, mocht hij ooit echt gaan rijden of in serie gebouwd worden…(NP)

Einde oefening voor Dodge Viper nadert…

Dodge SRT-Viper-GT3-R-fotoshowBig-f1eb2725-697016Het was natuurlijk al wat langer bekend, maar FCA gaat stoppen met haar supersportwagenreeks die wij als Dodge Viper hebben leren kennen. Inmiddels is er een datum gezet op de productiestop van de Viper. Op 31 augustus a.s. drukt men op de stopknop en is het over en uit voor de bijna brute kracht van de supersportwagen. Tot de genoemde datum komen er nog 217 auto’s uit de fabriekshallen. En die waren na vijf dagen al uitverkocht op voorhand. Kennelijk is de auto onder liefhebbers meer gewild dan bij het management van Fiat-Chrysler. Bij Dodge kijkt men of op basis van de nog overgebleven rest-onderdelen na de verkochte serie nog een heel beperkte reeks kan worden gebouwd voor hen die nu achter het net dreigen te vissen. Ook die wagens moeten dan wel voor genoemde datum gebouwd zijn. De wagens die nu zijn besteld komen allemaal in een speciale uitvoering naar de markt. Maar liefst vijf verschillende actiematige modellen bood Dodge aan en die werden dan ook gretig door de markt overgenomen. Zouden er nog wat Vipers komen na de genoemde 217, zijn dat uitsluitend op voorhand verkochte wagens, nieuwe orders neemt het bedrijf niet meer aan. Wat je krijgt is in alle gevallen een geweldige sportwagen met een 8.4 liter grote V10 die er 650pk’s uitsmijt en je vooral op ruime circuits de rijervaring van je leven zal geven. Of er na de Viper nog leven is voor een ander sportief model lijkt vrij onzeker. Als er al een nieuwe sportwagen komt van Dodge, heeft die zeker niet een brandstof slurpende V10 als aandrijfbron. Gezien de platformstrategie die FCA ook bij Chrysler en Dodge toepast wordt het vast een veel minder bruut soort wagen. Maar we wachten het af. (AMuS)

Opel maakt Astra TCR klaar voor nieuw seizoen…

Opel Astra TCR 2017-1Voor de start van het raceseizoen van 2017 zit de Opel Astra TCR in de laatste fase van een serie technische verbeteringen. De ervaringen van het eerste seizoen 2016 zijn gebruikt om de ongeveer 350 pk sterke Opel Astra TCR in de winter klaar te stomen voor de 2017-homologatie in maart. Daarna kan de Astra TCR worden ingezet in alle TCR-series overal ter wereld. Het gaat hierbij om de TCR International Series en nog elf andere nationale en regionale kampioenschappen, waaronder de Duitse ADAC TCR, de 24-uurs race op de Nürburgring, races in Barcelona en Dubai en het populaire VLN Endurance Championship Nürburgring op de legendarische Nordschleife. Op 19, 20 en 21 mei zijn er TCR-races in Nederland op Circuit Park Zandvoort tijdens het Zandvoort Race Festival.

Voorafgaand aan de homologatie in maart is er de “Balance of Performance” shake down op 1 en 2 maart op de Adria International Raceway nabij Venetië. Tijdens deze test neemt een professionele coureur van de TCR-organisatie plaats in de auto om te checken of de aangemelde auto’s voldoen aan de vereiste basiskwalificaties, om er zeker van te zijn dat de deelnemende racers competitief genoeg zijn. Indien nodig worden er nog zaken aangepast.

Opel Astra TCR 2016Niet alleen privéteams racen met de Astra TCR. Dit jaar zitten ook de profs achter het stuur op het internationale podium. Het Belgische team DG Sport Compétition – met rijder Pierre-Yves Corthals, de titelhouder van de TCR Trophy Europe 2016 – werkt aan de inzet van twee Opel Astra’s in de TCR International Series. De eerste race daarvan vindt plaats op 2 april op het Rustavi International Motopark in Georgië.

Om de klantenteams voldoende support te bieden, werkt Opel dit jaar nauwer samen met de technische ontwikkelingspartner Kissling Motorsport. In de toekomst bieden deze touringcarspecialisten van Bad Münstereifel vlakbij de Nürburgring ook support voor alle klanten.