Wie is de snelste???

Terwijl Koenigsegg, McLaren en Bugatti claimen wellicht de snelste auto’s ter wereld te bouwen met haalbare snelheden die boven de 400km/u reiken, is er nu een nieuwe speler verschenen die meent deze claim met verve te kunnen winnen van die andere twee concurrenten. Het gaat om het relatief kleine Amerikaanse merk Hennessy dat met haar Venom F5 de op zich al indrukwekkende Venom GT moet opvolgen. Van die GT zijn enkele tientallen exemplaren gebouwd en ook nog verkocht. Maar de Venom F5 doet er nog een schepje bovenop. Krijgt een 1622pk sterke V8 Biturbo motor van 7 liter inhoud, die de van aluminium en carbonfibers gemaakte auto naar 482km/u moet kunnen opstuwen. De Hennessy technici gebruiken voor al dit geweld overigens een chassis van Lotus, een bekende naam in de race- en sportwagenwereld. De wat oudere GT reed al eens rondjes op het Kennedy Space Centre met een snelheid van 435km/u, dus de potentie is zeker aanwezig. De nieuwe telg is nog wat gestroomlijnder, lichter en moet in tien seconden van nul naar 300km/u kunnen komen. Beetje chauffeur heb je dan wel nodig. Wie er een wil hebben, ze kosten 1,4 miljoen Euro, er komen er maar 20 van en of hij lang de snelste auto ter wereld zal blijven is de vraag. Bugatti monteerde in de nieuwe Chiron snelheidsmeters die tot 500km/u reiken. Die grens gaan we vast ook nog eens over in die supercars. Nu maar hopen dat de eigenaren goed genoeg rijden om dat allemaal te overleven… (AMuS)

Lees ook:Hennessey breekt alle records…
Lees ook:Bugatti komt met open Veyron
Lees ook:We noemen hem; Chiron!
Lees ook:Te snel om te testen; Bugatti’s Veyron opvolger…
Lees ook:Nieuwe Bugatti Chiron komt volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.