Peugeot pakt podiumplek…

PEUGEOT-coureur Kevin Abbring en zijn teamgenoot Aurélien Comte hebben een succesvol debuutjaar voor de PEUGEOT 308 TCR in het TCR Benelux-kampioenschap met een podiumplaats afgesloten. Het duo – dat dit jaar met steun van PEUGEOT meestreed in het populaire TCR-kampioenschap – kende tijdens de Hankook Finaleraces op het circuit van Assen ups & downs. Een derde plaats in de laatste sprintrace vanmiddag én een derde positie in het eindklassement van het rijderskampioenschap vormde voor Abbring, Comte en PEUGEOT echter een passende kroon op een geslaagd TCR-debuut voor de PEUGEOT 308.

Het zat Kevin Abbring – merkambassadeur van PEUGEOT Nederland – bepaald niet mee in het afsluitende raceweekend van het TCR Benelux. Een kapotte turbo maakte afgelopen vrijdag al vroegtijdig een einde aan de vrije training, en een brandje in de opwarmronde van de Long Race op zaterdag verhinderde een goed resultaat in de eerste race van het weekend. Vandaag ging het echter beter in de vier sprintraces, met uiteindelijk een derde plaats in de allerlaatste race van het weekend én seizoen voor Kevin’s teamgenoot Aurélien Comte. Een resultaat dat uiteindelijk genoeg bleek voor een uitstekende derde plaats in het rijderskampioenschap voor het PEUGEOT-duo, in het debuutjaar van de PEUGEOT 308 TCR.

In het jaar waarin PEUGEOT Nederland de compleet nieuwe PEUGEOT 308 introduceert, debuteerden Kevin Abbring en Aurélien Comte met de nieuwe PEUGEOT 308 TCR in het TCR Benelux 2017-kampioenschap. Dit jaar was de 308 TCR-auto nog gebaseerd op de PEUGEOT 308 Cup-auto die in Frankrijk in de gelijknamige merkencup wordt ingezet.
Voor Kevin Abbring gaat de samenwerking met PEUGEOT in 2017 veel verder dan enkel de inzet in het TCR Benelux. Naast zijn rol als merkambassadeur voor de Franse autofabrikant komt de talentvolle Nederlander dit jaar met PEUGEOT tevens uit in het Belgian Rally Championship (BRC), in de PEUGEOT 208 T16 R5. Enkele jaren geleden was de combinatie Abbring – PEUGEOT met deze snelle R5 rallyauto al goed voor vele successen in het Europees Rally Kampioenschap (ERC). Maar ook in 2017 hebben Kevin en PEUGEOT laten zien dat ze een uitstekende match zijn. Met nog één rallyweekend te gaan – de beroemde Condroz-rally – staat Abbring samen met zijn Belgische navigator Pieter Tsjoen derde in het algemeen klassement. Maar veel belangrijker: Kevin en PEUGEOT zorgden voor een klinkende overwinning met de PEUGEOT 208 T16 R5 in de twee belangrijkste rally’s op de kalender, de Ypres Rally en de Rallye de Wallonie.

Lees ook:Nederlander als nieuwe testcoureur Hyundai
Lees ook:Nederlandse winst Peugeot-cup
Lees ook:Citroen stijgt weer paar plekken in WRC-klassement
Lees ook:VW scoort podiumplek in WRC-races
Lees ook:Citroën scoort in Corsica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.