Alfa’s Stelvio SUV, snelste op de Ring!

Een Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio reed een ronde over de Duitse Nürburgring in een recordtijd van 7 minuten en 51.7 seconden. Ruim 8 seconden sneller dan het vorige record. Daarmee claimt de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio de titel van snelste productie-SUV ter wereld. Het Stelvio Quadrifoglio ronderecord werd gereden door Fabio Francia, die ook het ronderecord voor de snelste vierdeurs sedan vestigde in een Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio en er toen 7 minuten en 32 seconden over deed.

Hart en ziel van deze ultra-high performance SUV is een volledig van aluminium gemaakte, direct ingespoten 2,9-liter 24 kleps Twin-Turbo V6 motor, die 510 pk en 600 Nm levert. Voor het eerst is het Q4 all-wheel-drive systeem op deze motor toegepast. De automatische achttrapsversnellingsbak schakelt in race-modus in slechts 150 milliseconden.
Geheel in de traditie van Alfa Romeo heeft de Stelvio een voortreffelijke wegligging. Dat is mede te danken aan de uitgebalanceerde 50/50 gewichtsverdeling, een ongeëvenaarde directe besturing en gebruik van ultra-lichtgewicht, hightech materialen, zoals een koolstofvezel cardanas.

Andere geavanceerde unieke onderdelen op en aan de Stelvio Quadrifoglio zijn het torque vectoring differentieel, Quadrifoglio-getunede adaptieve suspensie, cilinder deactivatie-systeem (voor efficient gebruik van brandstof) en de Alfa DNA Pro selector waarmee vier verschillende rijmodi geselecteerd kunnen worden, waaronder Race.
Qua ultra-high performance opties biedt de Stelvio Quadrifoglio onder meer ultra lichtgewicht Sparco carbon sportstoelen en een ultra-high-performance Brembo carbon-keramisch remsysteem.

Lees ook:Top Gear kiest voor Alfa Romeo als auto van het jaar…
Lees ook:Alfa zet heel wat fraais neer in Geneve…
Lees ook:Alfa presenteert; de nieuwe Giulia!
Lees ook:Alfa Stelvio met nieuwe dieselmotor…
Lees ook:Alfa brengt Stelvio in First Edition-jas…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.