Categorie: "Lease"

Overbodige varianten: Peugeot 207 Van

Peugeot 207 VanStel, je hebt zelf een klein bedrijfje en je bent op zoek naar een leuk bestelautootje waar je je in het dagelijks leven ook mee kan vertonen.

Klap dan gewoon de achterbank van je Peugeot 207 neer, luiaard! Dat zullen je vrienden ook waarderen, want dan kan je tenminste nog eens voor Bob spelen.

Voor iedereen die niet weet hoe een achterbank werkt is er de Peugeot 207 Van, als opvolger van de Peugeot 206 Van.

Leaseauto’s zijn goed voor het milieu

American Traffic JamPersoonlijk heb ik de volgende redenatie: Leaseauto = tankpas van de zaak = veel rijden want de baas betaalt toch = slecht voor het milieu.

Brancheorganisatie VNA heeft daar een andere redenatie over.  “Het grote aandeel dieselauto’s heeft een positief effect op de reductie”, aldus de VNA. “De brandstofefficiëntie van dieselmotoren in combinatie met de modernste technieken zorgt er voor dat de gemiddelde auto van de zaak per gereden kilometer ruim 11% minder CO2-uitstoot dan een privé-auto. Het totale aandeel van auto’s van de zaak in het aantal nationaal gereden aantal kilometers is 21%, terwijl hun aandeel in de CO2-uitstoot 19% bedraagt.”

Zullen we de productie van hybride auto's dan maar stoppen?

Fiscus op jacht naar frauderende leaserijders

Leaserijders pas op! De fiscus controleert momenteel leasecontracten en rittenadministraties, lezen we in Management Team. Tot vijf jaar terug kan de fiscus gaan spitten; zelf denkt de dienst 300 miljoen euro terug te vorderen. MKB Nederland denkt dat het bedrag wel eens kan oplopen tot 1,5 miljard euro!

Geen bijtelling op accessoires

Bestel maar die dure (per 1 juli BPM-loze) accessoires; er wordt namelijk straks ook geen bijtelling over geheven. Dat belooft althans staatssecretaris Wijn. Want zijn aanvankelijke regeling blijkt toch wel erg onpraktisch…

Wrak te huur (tegen nieuwprijs)

Op zoek naar een goedkope huurauto? Dan is ‘rent-a-wreck’ in Rotterdam een optie. Daar kan je nog een echte Opel Kadett huren! Deze ‘rent-a-wreck’ formule is in de VS inmiddels een begrip. Echte wrakken zijn het overigens niet. Die blijken eerder in het bezit van ‘gewone’ verhuurders. Daar kwam een testteam van de ANWB achter. Zij keken naar de kwaliteit van huurauto’s bij zo’n 58 ‘gewone’ autoverhuurders in populaire vakantiebestemmingen, veelal rondom de middellandse zee. En het resultaat viel niet mee…