Qashqai: voor wie geen Golf wil

Zakelijk wil Nissan weer op de kaart, meldde het merk onlangs in Automobiel Management. Maar dan moeten ze er de modellen voor hebben. De Note proberen ze te slijten als goedkoop alternatief voor de Golf. En nu is er de Qashqai. En weer moet die als alternatief dienen voor de Golf!

Voor de goede orde: in niets lijkt de Qashqai op de Golf. Maar dat is ook de bedoeling; Nissan zegt zich op mensen te richten die de Golf te conventioneel vinden. Geweldige redenatie… In eigen huis moet de Qashqai in ieder geval de Almera vergeten, en da’s maar goed ook. De verwachtingen zijn hooggespannen. Nissan hoopt jaarlijks meer dan 100.000 stuks te verkopen in Europa, waarvan 80 procent aan mensen die voor het eerst een Nissan kopen. En volgens menigeen zou dat best wel eens kunnen uitkomen. Zo op het eerste gezicht is de Qashqai een geslaagde mix van SUV, combi en hatchbak. En die auto’s doen het goed tegenwoordig. En hij zou ook nog eens scherp worden geprijsd. Meer onthullingen op de komende autobeurs in Parijs.

Maar wat about de naam? Die schijnt de Nissan te ontlenen aan een nomadenstam die leeft in Zuid-West Iran! Vooral bekend van hun goede weefwerk tbv heuse Perzische tapijten. Of het resultaat daarvan te zien is in de auto? We zullen er op letten!

Lees ook:Nissan Qashqai behaalt hoogste score EuroNCAP
Lees ook:Makro verkoopt Nissans….
Lees ook:Nissan brengt Qashqai Business Edition
Lees ook:Nissan noemt de prijs voor haar super-Qashqai…
Lees ook:Vijf sterren voor de Nissan Qashqai

5 reacties op “Qashqai: voor wie geen Golf wil

 1. J.v.d.Linden

  Ik ben op zoek naar een kleine Crossover.
  Zo op het eerste gezicht heb ik nog geen betere auto gevonden die aan mijn eisen voldoet. Ik wil niet groter dan 2 liter. Bij veel merken kan er dan geen automaat in.
  Ik wil met 2 wielen kunnen rijden. Deze heeft net als de X-trail de afschakelbare 4 wiel-drive die zelf een tandje bij kan zetten als dat nodig is. Er kan een 6-traps automaat in voor het zuinige rijden of een schakelbare CVT (Daar ben ik zelf niet zo dol op) De laatste kan niet op de diesel omdat dat een Renault motor is. Dat schijnt er iets mee te maken te hebben.
  De grille had de grille van de Note moeten zijn. met 2 stijlen overdwars.

    /   Beantwoorden  / 
 2. J.v.d.Linden

  De prijs zal aardig onder die van de Golf liggen. De beginprijs is 23.000, dus ik schat de prijs voor de duurste uitvoering op 40.000 Ik kan me niet voorstellen dat de Qashqai moet concureren met de Golf. Het zijn totaal verschillende auto’s waarvan de kopers niet warm lopen voor het andere merk .

    /   Beantwoorden  / 
 3. TONYC

  Kan iemand mij zeggen in welke versie de automaat gaat komen, vermits de diesel al 150 pk gaat hebben (volgens andere bronnen in de nederlandse pers).
  Als de 150pk diesel in automaat bestaat plaats ik hier onmiddellijk mijn bestelling.
  Ik ben al aan mijn 4de Nissan toe en dit zou mijn vijfde kunnen worden.
  Wat de Renault motor betreft wie kan mij zeggen dat het minder goed is? ik heb alleen positieve ervaring hiermee: mijn dochter met een Almera 15dci en ikzelf nu met een Primera Wagon 19dci.
  Of is het aan mijn garagist te danken dat ik zoveel vertrouwen heb in mijn Nissans.
  Ik hoor vrienden die met de Golf rijden maar klagen over de hooglopende rekeningen in de garage. Ik mag mij dan bij de gelikkigen prijzen met een klein onderhoud van +/- 55 € en een groot om de 30.000km van +/- 140 €. Ik heb 2 maanden geleden de distributieriem laten vervangen aan mijn Wagon, in een officieel Nissan Garage en heeft mij 315 € gekost. Bij mij was dit zeker niet overdreven als ik dan mijn vrienden hoor praten van een distributieriem bij de Golg aan 720 €.
  Graag antwoord aub i.v.m. de automaat.

  Anthony Candela

    /   Beantwoorden  / 
 4. M. Adema

  Wat een pakkende titel zeg!! Ik ben “helaas” Golf-rijder, maar ik heb in 2 jaar tijd meer mankementen met mijn Golf IV uit 2001 gehad dan met mijn Nissan Almera die ik daarvoor 5 jaar heb gehad. Ik lees dit artikel nu ik net weer mijn Golf voor de deur van de garage heb geparkeerd. Waardeloos! Inderdaad zou voor mij de Qashqai wel eens in de plaats voor de Golf komen. Probleem met het 2e model Almera was dat dit er niet uit ziet. Maar de Qashqai is weer een plaatje.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Hendrik

  De DCI motoren in de huidige Almera en Primera zijn anders dan het naampje doet vermoeden, géén Renault motoren!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.