Leaserijders voeren auto stiekem op

Leaserijders ontduiken massaal hogere maandlasten door zonder medeweten van de leasemaatschappij stiekem de motor van hun lease-auto op te voeren. Dat zegt Paul Castelein van het tuningbedrijf Ziptuning.

De leaserijders melden de aanpassing van de motor niet, omdat leasemaatschappijen dan hogere maandlasten in rekening zouden brengen voor opgevoerde auto’s.

Wagens voorzien van extra pk’s zouden namelijk harder slijten. De werknemers leasen een instapmodel en laten vervolgens de motor opvoeren. “Nu men belasting moet betalen over de cataloguswaarde van de auto, least men een zo goedkoop mogelijke auto. Door de auto echter eenmalig op te voeren voor een paar honderd euro rijdt die als een duur model”, zegt Castelein.

De vraag onder leaserijders is het afgelopen jaar met zeventig procent gestegen, zegt de directeur. Ziptuning werkt zowel voor de autodealers als voor particulieren, in beide gevallen dus ‘stiekem’. Het opvoeren gebeurt door de programmering van de autocomputer aan te passen, die onder andere de brandstofinlaat regelt. Vooral populair zijn de Audi A3-modellen die in de dieseluitvoering met 1.9 TDI 105 pk of met 140 pk op de markt zijn. Veel leaserijders leasen nu de 105 pk-versie en voeren die op tot 140 pk.

Overigens bracht Ziptuning een soortgelijk bericht vorig jaar ook naar buiten. Het levert ze waarschijnlijk flink wat klantjes op. Op hun site worden leaserijders ook rechtstreeks aangesproken. Maar dat leasemaatschappijen er doorgaans niet blij mee zijn, wordt natuurlijk niet vermeld.

Lees ook:Kenmerk Private Lease
Lees ook:Bedrijfsleven is gek op Toyota’s
Lees ook:Athlon verwacht run op lage bijtellingsmodellen
Lees ook:Nederlanders willen flexibeler autogebruik
Lees ook:Leaserijders in zilveren Audi’s meest bekeuringgevoelig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.