Weer nieuwe aanbieder Luxemburgse lease-auto’s

Het neemt zo langzamerhand epidemische vormen aan. De aanbieders van Luxemburgse lease-auto’s (lees: BPM-loze auto’s) struikelen over elkaar heen. Al eerder melden we de komst van Luxemburg Cars, nu is er weer Car Import Service dat – indien gewenst – uw nieuwste aanwinst op goedkoop Luxemburgs kenteken zet.

En een paar dagen geleden verscheen ook nog eens EC Leasing ten tonele. Met een website volledig gebaseerd op dat van Luxemburg Cars en met teksten gejat van uw eigen blogger. Maar nog voordat de juristen de pennen hadden geslepen, was de site alweer weg. Het initiatief Global Car Rent, met veel tamtam aangekondigd in De Telegraaf, is tot op heden niet actief.

Overigens gaat het met Luxemburg Cars naar verluidt ook niet bijzonder. De constructie blijft natuurlijk gewaagd: op zich is er in de EU een vrij verkeer van diensten en mogen in principe Luxemburgse leasemaatschappijen hun diensten alhier aanbieden. Maar als het naar oplichting riekt, dan kan de fiscus flink haar tanden laten zien. Ander heikel punt: de bedrijfjes vragen vaak een forse aanbetaling voor het te leveren blik. En waar blijft dat geld als ze de zaak opdoeken?

Toch is de verleiding natuurlijk groot – de maandelijkse leasetermijnen pakken soms zo’n 40 procent lager uit. Wie de stoute schoenen wil aantrekken, doet liever rechtstreeks zaken met een echte Luxemburgse leasemaatschappij. Dan is volgens fiscalisten de kans het grootst dat u uiteindelijk aan het langste eind trekt. En niet de fiscus. Wie durft?

Lees ook:Goedkoop leasen in het buitenland mag
Lees ook:Fiscus op jacht naar frauderende leaserijders
Lees ook:Titel voor Sunny Cars autoverhuur
Lees ook:Volvodealers enthousiast over hun merk…
Lees ook:Nieuwe auto’s in Nederland; het blijft moeizaam…

3 reacties op “Weer nieuwe aanbieder Luxemburgse lease-auto’s

 1. P de Groot

  Volgens mij houd Car Import Service zich alleen bezig met auto importeren uit het buitenland voor klanten die willen besparen op de aanschaf van hun nieuwe auto.
  Die BPM truuk is er niet meer.

    /   Beantwoorden  / 
 2. BPMCARS

  Luxemburg Cars is zowieso ietwat dubieus. Als je de KvK gegevens bekijkt dan zie je dat in deze BV al dusdanig veel (verschillende) doeleinden heeft gehad dat je deze mensen onmogelijk serieus kunt nemen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. BPMCARS

  Overigens is de website van luxemburg cars al weer uit de lucht…..

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.