Volvo heeft een duurzame dealer in ons land…

Volvo is een merk met een missie. Alles wat het doet, begint met mensen. Volvo beschermt de dingen die men belangrijk vindt. Zoals de woonomgeving en het milieu. Hierin onderscheidt Volvo zich naar eigen verklaring van andere merken; simpelweg het leven van mensen veraangenamen. Bijvoorbeeld door ons aller leefomgeving te verbeteren. Een treffend voorbeeld is het nieuwe, duurzame pand van Volvo-dealer Harrie Arendsen in Hengelo (O). Met recht mag Volvo Harrie Arendsen zich het groenste autobedrijf van Nederland noemen.

Tijdens de bouw van het nieuwe pand van Volvo-dealer Arendsen is zoveel mogelijk gebruikgemaakt van gerecyclede materialen. De bestrating op de parkeerplaats is vervaardigd uit hoogwaardige duurzame grondstoffen die CO2-uitstoot kunnen opnemen. Verder worden verschillende duurzame innovaties toegepast om de Volvo-dealer volledig klimaatneutraal te laten opereren. Energie wordt opgewekt met zonnepanelen en een aardwarmtepomp. Om het gebruik van fossiele energiebronnen uit te sluiten, is er geen gasaansluiting aanwezig. Groene eyecatcher – letterlijk en figuurlijk – is het unieke dak dat regen opvangt. De vegetatie erop vormt een natuurlijke isolatielaag. Het dak geeft koelte in de zomer en voorkomt in de winter dat warmte verloren gaat. Tevens is er zon georiënteerd gebouwd, waardoor er optimaal gebruik wordt gemaakt van het daglicht.

Het nieuwe duurzame pand van Volvo-dealer Harrie Arendsen sluit naadloos aan op het uitgebreide duurzaamheidsprogramma van Volvo Cars, ‘Omtanke’. Vrij vertaald betekent dit ‘anders denken’, ‘zorgzaam zijn’. Het behelst onder andere het minimaliseren van de milieu-impact van alles wat Volvo doet. Een voorbeeld is dat Volvo vanaf 2025 wereldwijd volledig klimaatneutraal (in termen van CO2) wil produceren. Verder wil Volvo de dingen beschermen die mensen belangrijk vinden, zoals hun tijd. Dat is een kostbaar bezit. Vanaf 2025 moet elke nieuwe Volvo de klant jaarlijks een week tijdsbesparing opleveren, bijvoorbeeld met de nieuwste generatie connected services in Volvo-modellen die rijders een geoliede online ervaring zullen geven.

Lees ook:Volvo zet dealers in Oost-Nederland weer op poten…
Lees ook:10.000e eco-training bij Volvo
Lees ook:Rij proef in een Volvo – maak kans op een reis!
Lees ook:Volvo tevreden over eigen marktaandeel..
Lees ook:Volvo vraagt uw mening over zelfrijdende auto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.