Skoda Groningen wordt fietsenpand…

Ooit werd het gebouw neergezet door de hardwerkende ondernemersfamilie Van Heukelem. Die keihard werkten voor Skoda en hun nageslacht een monument wilden nalaten waarmee tot ver in de toekomst met het Tsjechische merk succes zou kunnen worden behaald. Het mocht niet zo zijn. Relatief kort na de opening van dit fraaie pand werd het bedrijf opgeslokt door de Pon-dochter Century-Groep e ging de familie van Heukelem met pensioen. Century zette het Skoda-dealerschap op deze mooie plek voort, maar heeft nu besloten om het merk op een andere plek in Groningen te integreren bij haar VW-activiteiten en het voormalige Skoda-pand in te richten voor het ook door Pon gevoerde fietsenmerk Gazelle. Volgens een bericht in Automotive zet men zwaar in op e-bikes die oook in Groningen mateloos populair zijn geworden. Andere doelgroepen, maar ook best geld mee te verdienen. Maar het blijft zonde van al die ondernemersplannen uit het verleden. Overigens zou volgens Automotive Century aardig in de rode cijfers zitten en zijn daarom deze maatregelen nodig. De baas van het spul, Eric Meems, moet met rationele maatregelen zorgen dat er weer winst in de boeken komt. Want verlies hebben ze in Leusden een hekel aan. (AoL)

Lees ook:Skodadealer van Heukelem overgenomen….
Lees ook:Pon ruimt Skoda-dealernet op
Lees ook:Kojak’s Buick Regal..
Lees ook:Pon Holdings flink in de winst
Lees ook:Van Mossel neemt Citro├źn Amsterdam over…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.