Troostwijk veilt rolstoelbussen en andere zaken…

Troostwijk veilt voor het Tilburgse bedrijf Quattrotax een deel van het wagenpark en de complete werkplaatsinventaris. Het taxibedrijf raakte bij een aanbesteding het regiovervoer in Midden-Brabant kwijt en vroeg faillissement aan. Een doorstart zorgt ervoor dat een aantal chauffeurs aan het werk blijft. De werkplaatsinrichting en diverse taxibussen zijn echter niet meer nodig. Veilingmeester Andrej Pieterson verwacht dat er vooral veel belangstelling zal zijn voor de speciale Mercedes-Benz rolstoelbussen. De veiling is reeds van start gegaan en sluit 31 juli a.s. De kijkdag vindt plaats in Tilburg op 27 juli a.s.

“De complete werkplaatsinrichting biedt alles wat een professioneel garagebedrijf kan gebruiken”, aldus Andrej. “Naast balanceerapparatuur, bandenafnemers en divers gereedschap is er een extra brede 4-tons hefbrug. Deze is speciaal geschikt voor taxibussen. Een bedrijf dat uit wil breiden, of iemand die zijn eigen garagebedrijf wil starten moet zeker op de kavels van deze veiling bieden.”

Het inkrimpen van het wagenpark betekent dat er een aantal taxibussen van de merken Mercedes-Benz en Volkswagen beschikbaar komen. Andrej: “De Mercedes-Benz personenbussen van het type Sprinter zijn bijna allemaal geschikt voor rolstoelvervoer. Ze staan al 3 jaar als taxi geregistreerd en zijn voorzien van blauwe kentekenplaten. Dat betekent dat deze bussen niet alleen voor taxibedrijven maar ook voor particulieren en ouderen -en gehandicaptenorganisaties- interessant zijn. Na 3 jaar taxiregistratie hoeft er geen BPM meer betaald te worden en dat scheelt veel geld. De nieuwe eigenaar kan gratis bij het RDW een geel kenteken aanvragen en hoeft alleen nog maar twee nieuwe gele kentekenplaten te laten maken.” Wie zijn slag wil slaan moet dus even richting Tilburg afreizen…

De online veiling is 18 juli gestart en sluit op 31 juli a.s.
De bezichtiging van de veilingitems is op 27 juli 2017 van 09:00 – 12:00 uur
Locatie: Orionstraat 55E – 5051 BR Tilburg
De specifieke veiling en alle daarbij behorende details zijn te bekijken via deze link:

https://www.troostwijkauctions.com/nl/taxi-company-inventory/01-24864/

Lees ook:Troostwijk veilt exclusiviteit in oktober…
Lees ook:Schone Sprinters voor Sligro
Lees ook:Mercedessen bij Mandemakers Keukens
Lees ook:Bijzondere Actros voor Japal Trans
Lees ook:Mercedes Actros voor van Velthuizen Transport..

2 reacties op “Troostwijk veilt rolstoelbussen en andere zaken…

 1. Wellner Mobiliteit

  Goed om te lezen dat de rolstoelbussen een nieuwe eigenaar krijgen en niet op de sloop gaan!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Leo

   Het kringloopprincipe dat ook hier opgeld doet…

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.