Mercedes Actros voor van Velthuizen Transport..

Recentelijk nam Gebroeders van Veldhuizen Transport B.V. vier nieuwe Mercedes-Benz Actros 1842 LS trucks in gebruik, deze zijn tevens geschikt voor de inzet als LZV (Lang Zwaar Vrachtvervoer). De trucks werden geleverd door Mercedes-Benz dealer SternTrucks en worden ingezet voor distributietransport binnen de Benelux.

Een demo bakwagen van de Mercedes-Benz dealer maakte ruim vijf jaar geleden de weg vrij voor de huidige trucks van Mercedes-Benz in het wagenpark van Gebroeders van Veldhuizen Transport B.V. Inmiddels bestaat de vloot van het transportbedrijf in Veenendaal voornamelijk uit trucks van Mercedes-Benz. Vorig jaar werden reeds tien nieuwe Actros trucks toegevoegd en begin dit jaar werden vier Actros 1842 LS/LZV trucks met Euro 6 motor geleverd. De rood/witte trucks worden ingezet voor distributietranpsort in de Benelux. Ondertussen staan er wederom twee nieuwe Actros trucks in bestelling. Deze trekkers zijn voorzien van de nieuwste variant van het Active Break Assist systeem van Mercedes-Benz. Active Brake Assist 4 (ABA4) helpt de chauffeur bij het herkennen van een dreigend ongeval en reageert met behulp van de nieuwste Mercedes-Benz radartechnologie ook op voetgangers en fietsers. Als het systeem langzaam rijdende of stilstaande verkeersdeelnemers detecteert en de chauffeur hier niet tijdig op anticipeert, grijpt Active Brake Assist 4 in met hoorbare en zichtbare signalen. Indien nodig grijpt het remsysteem zelfs in tot volledige stilstand. Naast dit remsysteem worden de twee trekkers tevens voorzien van SideGuard Assist. Dit systeem kan de chauffeur tijdens het afslaan of wisselen van rijstrook ondersteunen, omdat het bewegende en stilstaande objecten aan de rechterzijde of in de dode hoek van de truck kan herkennen.

Gebroeders van Veldhuizen Transport B.V. is gevestigd in Veenendaal en al sinds 1902 actief in het transport. Het transportbedrijf is gespecialiseerd in distributie door de Benelux, daarnaast verleent het bedrijf koerierdiensten, dedicated transport en warehousing. Met behulp van een netwerk van vaste partners verzorgt Gebroeders van Veldhuizen Transport B.V. ook transport door de rest van Europa en wereld. Bij het honderdjarige bestaan in 2002 werd het bedrijf bij koninklijk besluit benoemd tot ‘Hofleverancier’. Het wagenpark van het transportbedrijf uit Veenendaal bestaat uit veertig trekkende eenheden waarvan er ruim dertig van het merk Mercedes-Benz.

Lees ook:Elf nieuwe Mercedessen voor Heeren…
Lees ook:Zandbergen neemt laatste tien Actros-trucks af…
Lees ook:300e Mercedes Benz truck voor Bos Logistics
Lees ook:Heemex; grootverbruiker Mercedes-Benz trucks..
Lees ook:Transporteur Bosman kiest voor schone Mercedes-trucks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.