Opel’s Astra Tourer scoort hoge ogen..

Opel Astra TourerAfgelopen weekend publiceerde het gerespecteerde automagazine auto motor und sport in haar nieuwe nummer (12/2013) de resultaten van een duurtest met de Opel Astra Sports Tourer CDTI. De auteur van het artikel over de test schrijft: “Wat betrouwbaarheid betreft, legde de auto de 100.000 km glansrijk af. Hij baande stormenderhand zijn weg naar de top van de lijst met minst defecte auto’s binnen zijn klasse en bemachtigde daar vlot een eerste plaats. Touché!”

De compacte stationwagon werd op 21 april 2011 overhandigd aan de redacteurs uit Stuttgart en legde exact 104.800 testkilometers af. Al die tijd ging de 2,0-liter diesel Astra enkel voor gepland onderhoud naar de garage. Kortom, auto motor und sport kon uit eigen ervaring vaststellen welke topkwaliteit de Sports Tourer te bieden heeft. De redactie houdt een ranglijst bij van de beste duurtests. In de compacte klasse staat de Opel Astra Sports Tourer nu bovenaan, voor de VW Golf, de Mercedes A-klasse en de Toyota Prius. De Opel moest als enige auto niet ongepland naar de garage tijdens de langetermijntest. De auto op de tweede plaats moest daarentegen driemaal gerepareerd worden. Met een defectenindex van 2 haalt de Astra Sports Tourer de tweede beste score van alle auto’s die ooit door auto motor und sport getest werden. De duurtest kreeg dan ook het gepaste opschrift “Opel, de meest betrouwbare”.

Wie meer wil lezen over hoe deze Opel zich verhoudt t.o.v. andere wagens in de lijst van intensief gebruikte wagens bij dit toonaangevende autoblad, moet maar even richting bladenwinkel om het nummer even op te pikken.

Lees ook:Opel’s zelfonstekende krachtpatser…
Lees ook:Opel’s fiscaal aantrekkelijke Astra
Lees ook:Opel levert meer modellen met LPG..
Lees ook:Opel Astra GTC met nieuwe motor…
Lees ook:Opel Astra vierdeurs; familie nu compleet….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.