Opel Astra GTC met nieuwe motor…

Opel Astra GTC 1366020941456De Opel Astra GTC wordt nu ook geleverd met de gloednieuwe 1.6 SIDI (Spark Ignition Direct Injection) turbomotor. De nieuwe generatie direct ingespoten turbomotoren rondt het gamma benzinemotoren in de compacte coupé af en vervangt de vorige 1.6 Turbo. De motor van 125 kW/170 pk ging onlangs in première in de Opel Cascada, de Astra vijfdeurs hatchback en Sports Tourer en de Zafira Tourer. Nu slingert hij de Astra GTC regelrecht naar de top van directe concurrenten. Met een maximumkoppel van 260 Nm (tot 280 Nm in overboost), een topsnelheid van 219 km/u, een uiterst laag brandstofverbruik van amper 6,1 liter per 100 km in de NEDC (New European Driving Cycle) en 143 g/km CO2-uitstoot, steekt de Astra GTC met de nieuwe 1.6 Turbo zijn meest geduchte concurrenten de loef af.

De Opel Astra GTC 1.6 Turbo is verkrijgbaar met een handgeschakelde of automatische zesversnellingsbak en kan besteld worden vanaf 29.545 euro.
De nieuwe 1,6-liter turbobenzinemotor met directe injectie levert topprestaties in de Astra GTC. Hij doet het uitstekend met een indrukwekkend koppel van 260 Nm bij een toerental van 1.650 tot 3.200 t/min en 280 Nm dankzij de overboostfunctie, die de auto een extra push geeft, bijvoorbeeld bij het inhalen. Dat is 22% beter dan de vorige motor. Hiermee onderscheidt de Astra GTC zich van alle concurrenten met een cilinderinhoud van 1,4 tot 1,8 liter, aangezien de meeste modellen in deze klasse een maximumkoppel van slechts 240 tot 250 Nm leveren. Maar zijn krachtige karakter steekt niet alleen bij lage toerentallen de kop op. Met een topsnelheid van 219 km/u maakt deze Astra GTC een duidelijk statement naar zijn directe concurrenten toe. Hij versnelt vanuit stilstand tot 100 km/u in 8,6 seconden en sprint in vijfde versnelling van 80 tot 120 km/u in 9,3 seconden. Wie meer wil weten over deze potente en vlotte broeder moet maar even langs bij de Opeldealers in ons land.

Lees ook:Opel’s zelfonstekende krachtpatser…
Lees ook:Opel brengt de Astra Sports Tourer…
Lees ook:Opel levert meer modellen met LPG..
Lees ook:Opel Astra vierdeurs; familie nu compleet….
Lees ook:Nieuwe motorisering Opel Cascade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.