Opel levert meer modellen met LPG..

Opel breidt haar aanbod modellen op LPG sterk uit. De 5-deurs Astra, Astra Sports Tourer en Meriva zijn nu leverbaar met de nieuwe sterke maar zuinige 1.4 liter LPG Turbo ecoFLEX-motor. Met de relatief lage literprijs voor LPG in ons land – in vergelijking met benzine en diesel – is dit LPG-offensief van Opel een interessant alternatief voor heel wat kilometervreters onder de autobezitters in ons land.
De door Opel geleverde 1.4 LPG Turbo ecoFLEX motor kan zowel op LPG als benzine rijden. De pittige motor is in twee uitvoeringen leverbaar: met 103 kW/140 pk en een koppel van 200 Nm in de 5-deurs Astra en Astra Sports Tourer en met 88 kW/120 pk (175 Nm) in de Meriva. De CO2-uitstoot van de Euro 5-gecertificeerde motor op LPG is niet meer dan 124 g/km voor de Meriva, 129 g/km voor de 5-deurs Astra en 132 g/km voor de Astra Sports Tourer bij een standaardrit.
De basisprijs voor de 5-deurs Astra 1.4 Turbo LPG ecoFLEX is 24.645 EUR, voor de Astra Sports Tourer LPG is dit 25.495 euro en de prijzen van de Meriva LPG-uitvoeringen zijn vanaf 21.795 euro (alle prijzen zijn inclusief BTW/BPM). Tevens vallen de Astra 5-deurs, Astra Sports Tourer en Meriva in de gunstige bijtellingscategorie van 20%.
Volgende Duitse GM-dochter zijn met LPG aanzienlijke besparingen op de brandstofkosten mogelijk: momenteel bijna 1 euro per liter. Daar komt nog bij dat bij rijden op LPG de CO2-uitstoot tot 15% lager kan zijn dan bij gebruik van benzine én de brandstofprijs voor LPG aanzienlijk lager ligt dan de prijs van benzine of diesel. Verder biedt Opel op de nieuwe Euro 5-uitvoeringen de LPG-installatie af fabriek aan, zodat de LPG ecoFLEX-uitvoeringen gebouwd worden naar de kwaliteitsmaatstaven die klanten van Opel gewend zijn en de volledige fabrieksgarantie behouden blijft. Opel bouwt al sinds 2009 auto’s op LPG. Sindsdien zijn er in Europa al ongeveer 61.000 van verkocht, waarvan ongeveer 80% in Italië. Wie meer wil weten over deze nieuwe uitvoeringen moet maar even naar een Opeldealer rijden en alle relevante informatie opvragen.

Lees ook:Opel’s fiscaal aantrekkelijke Astra
Lees ook:Opel levert Zafira nu ook met gastank…
Lees ook:ADV: Stel: we verlagen de benzineprijs tot de prijs van LPG…
Lees ook:Opel’s zelfonstekende krachtpatser…
Lees ook:Opel Meriva, lekker scherp geprijsd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.