Opel’s fiscaal aantrekkelijke Astra

Opel rust de Astra 5-deurs en de Astra Sports Tourer 1.4 en 1.4 Turbo vanaf nu uit met Start/Stop-technologie. Hierdoor valt de 1.4 Turbo met handgeschakelde versnellingsbak nu ook als Sports Tourer in de voor de leaserijder gunstige bijtellingscategorie van 20 procent. De Astra Sports Tourer 1.7 CDTI ecoFLEX valt voortaan eveneens in de 20 procent bijtellingscategorie. Nieuw voor zowel de Astra Sports Tourer als de Astra 5-deurs is het uitrustingsniveau Anniversary Edition. Verder krijgt het uitrustingsniveau Sport de nóg sportievere looks van de GT. De Duitse GM-dochter wist de CO2-uitstoot van de Astra Sports Tourer 1.4 Turbo (88 kW0/120 pk en 103 kW/140 pk) en 1.7 CDTI (81 kW/110 pk en 96 kW/130 pk) te verlagen naar respectievelijk 136 en 106 g/km. Hiermee vallen de meeste uitvoeringen van de Astra Sports Tourer in het vervolg in de bijtellingscategorie van 20 procent. De CO2-uitstoot van de 1.4 ecoFLEX is eveneens verlaagd, naar 124 g/km (Astra 5-deurs) en 134 g/km (Astra Sports Tourer).
Anniversary Edition
Nieuw voor zowel de Astra Sports Tourer als de Astra 5-deurs is het uitrustingsniveau Anniversary Edition. De extra uitrusting ten opzichte van de reguliere Edition uitvoering omvat lichtmetalen 17-inch wielen, een driespaaks lederen stuurwiel, exclusieve Opel Anniversary-dorpelstrips en speciale bekleding met de naam Logic. Tevens is dit nieuwe uitrustingsniveau voorzien van een Zicht & Licht-pakket met regensensor, een automatisch dimmende binnenspiegel en Automatic Light Control (ALC). De prijs voor deze extra uitrusting bedraagt slechts € 600,-. De Anniversary Edition is leverbaar als 5-deurs en als Sports Tourer in combinatie met de volgende motoren: 1.4 ecoFLEX (74 kW/100 pk) en 1.4 Turbo (88 kW/120 pk en 103 kW/140 pk). De sterkste variant van de 1.4 Turbo is naar wens leverbaar met een zestrapsautomaat.
De prijzen van de Anniversary Edition beginnen bij € 21.345,- voor de Astra 5-deurs 1.4 ecoFLEX met 74 kW/100 pk. Ander nieuws betreft de Sport-uitvoering. Die komt er in het vervolg nóg sportiever uit te zien. Naast onder meer 18 inch lichtmetalen wielen en ergonomische comfortstoelen worden de volgende items standaard op de Sport-uitvoering: spoiler onder de achterbumper, zijskirts en sierlijst in de grille in carrosseriekleur en een voorbumper in GT-design.

Lees ook:Opel levert meer modellen met LPG..
Lees ook:Opel Astra Tourer nu bij de dealer!
Lees ook:Opel’s zelfonstekende krachtpatser…
Lees ook:Opel komt met nieuwe versie Zafira Tourer
Lees ook:Opel Meriva, lekker scherp geprijsd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.