Nieuwe motorisering Opel Cascade

Opel Cascade 2013-nieuwe motor wit147 kW (200 pk), een maximumkoppel van 300 Newton meter en een topsnelheid van 235 km/u – de extra krachtige versie van Opel’s nieuwe generatie 1.6 SIDI turbomotoren beleeft haar wereldpremière in de Cascada tijdens de IAA autotentoonstelling in Frankfurt van 12 tot 22 september a.s. Voor het eerst toont Opel daar de krachtige versie van de nieuwe middelgrote cabriolet, de bekroning van het benzinegamma van de Cascada. Hij is bovendien gemakkelijk te herkennen aan de twee uitlaatpijpen. Deze motor is de tweede variant van de gloednieuw ontworpen viercilinder van Opel met directe benzine-inspuiting (SIDI = Spark Ignition Direct Injection) en biedt het hoogste vermogen in de 1.6 literklasse van Opel. Hij wordt toegevoegd aan de 1.6 SIDI turbo met 125 kW (170 pk) die in de lente al werd geïntroduceerd tijdens de lancering van de Cascada.

De nieuwe 1.6 SIDI turbo met 147 kW (200 pk) biedt niet alleen 11 percent meer vermogen, maar ook een maximumkoppel van 300 Nm met overboost – 70 Nm meer dan de vergelijkbare 1,6-liter turbovoorganger. Dat is maar liefst 30 percent meer. Tegelijkertijd behoort de nieuwe motor met een vermogen per liter van 125 pk tot de top in vergelijking met zijn concurrenten. Hiermee haalt de Cascada een topsnelheid van 235 km/u. Ondanks deze indrukwekkende cijfers verbruikt de middelgrote cabriolet slechts 6,7 liter brandstof per 100 km (158 g/km CO2, voorlopige cijfers, volgens Verordening [EG] nr. 715/2007).

De benzinemotor met directe inspuiting en 200 pk maakt deel uit van het offensief van Opel op het gebied van modellen en aandrijvingen, dat de introductie van maar liefst 23 nieuwe modellen tot 2016 behelst. In dezelfde periode zal Opel drie gloednieuwe motorfamilies en 13 nieuwe aandrijvingen introduceren. Zo vernieuwt het 80 percent van zijn hele aandrijvingsgamma. De nieuwe, kleinere 1.6 SIDI turbomotoren onderscheiden zich door een hogere vermogensdichtheid en een verfijnd karakter, gecombineerd met een zuinig brandstofverbruik en lage CO2-uitstoot. Tegelijkertijd worden tal van zeer moderne manuele en automatische transmissies op de markt gebracht. De Cascada 1.6 SIDI turbo met 147 kW (200 pk) en manuele zes versnellingsbak, kan vanaf het najaar worden besteld. De motor debuteert voor het publiek op de IAA in de middelgrote cabriolet en wordt daarna geleidelijk in verscheidene Opel-modellen geïntroduceerd.

Lees ook:Powerboost voor Opel Cascade…
Lees ook:Opel Astra GTC met nieuwe motor…
Lees ook:Topless Opel
Lees ook:Opel levert 200pk in familie-auto pur sang, de Zafira.
Lees ook:Opel zorgt voor schoon vervoer Euro Hockey League

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.