Topless Opel

De nieuwe Opel Cascada kan nu al besteld worden vanaf 34.395 euro. De bijna 4,70 meter lange, elegante middelgrote cabriolet viert in maart zijn wereldpremière op de autotentoonstelling van Genève. De klassieke vierzitter met gestrekt silhouet en geraffineerde softtop van hoogstaande kwaliteit zal vanaf april bij de Opel-dealer staan, dus net op tijd voor de eerste zonnige lentedagen.

De Cascada is in Nederland alleen leverbaar in het meest luxe uitvoeringsniveau Cosmo, en die kost dan het opgegeven bedrag van 34.395 euro. De open Opel is standaard al aardig compleet uitgerust en voorzien van de laatste ultramoderne technologie. Een van de hoogtepunten is de strakke, elektrisch bediende softtop die met een druk op de knop in 17 seconden openschuift tot een rijsnelheid van 50 km/u. In stilstand kan het dak ook via de afstandsbediening geopend of gesloten worden. Op de vooras met HiPerStrut-ophanging vinden we de beste chassistechnologie van Opel, die aanvankelijk voor de Insignia OPC ontwikkeld werd en garant staat voor veel rijdynamiek en uitstekende tractie. De Opel Cascada heeft bovendien tot 380 liter bagageruimte met gesloten dak en tot 280 liter met open dak. Verder is hij uitgerust met comfortabele en gebruiksvriendelijke elementen zoals het FlexFold-systeem dat de achterbankleuningen elektrisch ontgrendelt en neerklapt in een verhouding van 50:50 waardoor de bagageruimte maximaal 750 liter bedraagt. Dat alles maakt de Cascada perfect geschikt voor het dagelijkse gebruik, maar ook voor langere ritten. Ook standaard in de Cascada, voor extra uitstraling en plezier: 18” lichtmetalen wielen, achterlichten met homogene led-technologie van de nieuwste generatie, met morrocana bekleed instrumentenpaneel, lederen stuurwiel en het parkeerhulpsysteem Park Pilot, dat helpt bij het achteruit inparkeren.

Als basis heeft de Cascada Cosmo een 1,4-liter turbo-benzinemotor van 103 kW/140 pk met handgeschakelde zesversnellingsbak. Vanaf 37.295 euro is de 1,6-liter turbo van 125 kW/170 pk uit de gloednieuwe generatie direct ingespoten motoren verkrijgbaar. Deze motor loopt uiterst soepel en heeft een uitstekend vermogen met een maximumkoppel van 280 Nm in overboost.

Wie meer wil weten over deze ‘oben ohne’ Opel moet maar even snel richting dealer afreizen en daar een brochure en prijslijst gaan halen. Leuke nieuwkomer…

Lees ook:Powerboost voor Opel Cascade…
Lees ook:Nieuwe motorisering Opel Cascade
Lees ook:Opel brengt Cascade Supreme…
Lees ook:Opel kiest voor HISWA
Lees ook:Opel zorgt voor schoon vervoer Euro Hockey League

Eén reactie op “Topless Opel

  1. Leo

    De berichtgeving rond het merk zit de verkopen wat tegen. Daarbij is het VW-concern enorm gegroeid en pakt markten die vroeger voorbehouden waren aan Opel. Alle gerommel in de directiekamer van het merk helpen zeker niet mee om rust te brengen in de Russelheimse tent..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.