Opel levert 200pk in familie-auto pur sang, de Zafira.

Met 147 kW/200 pk is de nieuwe Opel Zafira Tourer 1.6 Turbo de krachtigste compacte MPV op de markt. Voor dat vermogen zorgt de sterke versie van Opels nieuwe generatie middelgrote benzinemotoren met directe injectie. Niet alleen zuivere kracht, maar ook het maximale koppel maken van de nieuwe Zafira Tourer 1.6 Turbo een buitenbeentje: met 300 Nm (in overboost) tussen 1.700 en 4.700 t/min, biedt hij 20 procent meer koppel dan de meest naaste concurrent in het segment van compacte MPV’s. Het indrukwekkende koppel bij laag toerental levert stevige versnelling en voorbeeldige elasticiteit. Kenmerkend voor Opels nieuwe generatie motoren van is dat ze soepel lopen, met buitengewoon weinig geluid en trillingen. De best presterende versie van de 1.6 turbomotor is de vierde nieuwe motor die in twaalf maanden tijd wordt geïntroduceerd in de Zafira Tourer en meteen de krachtigste optie in het gamma van deze multi purpose vehicle (MPV).

De sterke 1.6 Turbo wordt geleverd met een nieuwe handgeschakelde zesversnellingsbak, die soepel en snel schakelt, bij minimale inspanning. De combinatie van de nieuwe motor en deze soepele, meer directe versnellingsbak, maakt Opels compacte ‘lounge op wielen’ nog aantrekkelijker. De hoogstaande adaptieve FlexRide-chassistechnologie is ook leverbaar in de 147 kW/200 pk Zafira Tourer, net als de moderne hulpsystemen voor de bestuurder, zoals de Opel Eye frontcamera, de zijdelingse dodehoekkassistent en de achteruitrijcamera. Daar komen nog de panoramische voorruit en het zonnedak bij, waarmee rijden en reizen in de Zafira Tourer comfortabel en aangenaam is.

“Onze laatste telg in de Zafira Tourer-familie, de 1.6 Turbo met 147 kW/200 pk en 300 Nm maximaal koppel, legt de lat weer wat hoger in het segment van compacte MPV’s. Dat zorgt voor een winnende combinatie van hoge prestaties en ultiem comfort, flexibel in alle opzichten,” zegt Opel CEO Dr. Karl-Thomas Neumann.

De prijzen van de nieuwe Zafira Tourer 1.6 SIDI Turbo met 147 kW/200 pk zijn uiterst competitief en zullen in november bekendgemaakt worden, zodra de auto besteld kan worden.

Lees ook:Opel komt met nieuwe versie Zafira Tourer
Lees ook:Opel levert Zafira nu ook met gastank…
Lees ook:Opel’s vlotte MPV
Lees ook:Opel krijgt erkenning met Zafira CNG Ecoflex!
Lees ook:Opel Astra GTC met nieuwe motor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.