Steeds meer zicht op Qoros

Tijdens zijn wereldwijde debuut op de Autosalon van Genève 2013 presenteert Qoros, het nieuwe Chinese automerk, de wereldpremière van haar eerste productieauto, een elegante compacte auto (C-segment), met de officiële internationale modelnaam de Qoros 3 Sedan. Bovendien vormen twee ook uitgestalde conceptauto’s een heldere vooruitblik op de toekomstige familie-uitbreiding van de nieuwe autoproducent.

Het Chinese merk Qoros begint met een schone lei haar auto’s beschikken over een elegante vormgeving en een focus op kwaliteit en toegevoegde waarde. Ze voldoen voldoen aan de lifestylewensen en -verwachtingen van de moderne, metropolitische Chinese en Europese consumenten die ‘altijd verbonden’ zijn.

De Qoros 3 Sedan, die de pre-productie ontwikkelingsfase betreedt na twee zomers en twee winters uitgebreid getest te zijn op sleutellocaties over de hele wereld, wordt in de tweede helft van 2013 in China geïntroduceerd, gevolgd door de eerste verkopen in Europa later in het jaar. Verdere modellen van Qoros worden vervolgens ongeveer elke zes maanden geïntroduceerd.

Het nieuwe gamma van Qoros wordt in een nieuwe fabriek in Changshu geproduceerd, met automotive engineering en ontwikkeling dat wordt uitgevoerd door een internationaal team van ervaren specialisten en jonge, getalenteerde nieuwkomers in de industrie. Het gamma wordt ontwikkeld samen met internationaal erkende leveranciers zoals Magna Steyr, TRW, Continental, Bosch, Getrag, Benteler, Lear, Microsoft, Harman, Neusoft-Alpine en Iconmobile.

De modellen van Qoros zijn ontwikkeld om veel ruimte te bieden met een interieurafwerking van topkwaliteit, en een infotainmentsysteem dat uniek is in de autowereld. Het 8-inch capacitief touchscreen is door Qoros zelf ontwikkeld met beeldschermen geoptimaliseerd voor minimale afleiding voor bestuurders, en vervangt de grote aantallen knoppen in het interieur van veel moderne auto’s. Het systeem beschikt over een hypermodern navigatiesysteem, uitgebreide social networking en de mogelijkheid voor bestuurders om de gezondheid van hun auto in de gaten te houden en om afspraken te maken bij de dealer.

Qoros wil voor al zijn modellen de hoogste scores behalen tijdens zowel Europese als Chinese crashtests.
Twee efficiënte viercilinder 1.6-liter benzinemotoren zullen vanaf de introductie van de Qoros 3 Sedan in China beschikbaar zijn. Beide motoren zijn uitgerust met VVT (variabele kleppentiming). De motor levert 93 kW (126 pk) en maximaal 155 Nm koppel. De motor met turbocharger levert 115 kW (156 pk) en maximaal 210 Nm koppel. Beide motoren zijn standaard gekoppeld aan een zestraps handmatige versnellingsbak, maar kunnen ook uitgerust worden met een optionele zestraps versnellingsbak met dubbele koppeling. Een start/stop-systeem is vanaf de introductie op bepaalde modellen beschikbaar.

Met de ondersteuning van AVL ontwikkelt Qoros momenteel ook een driecilinder 1.2-liter turbomotor en een volledig nieuwe viercilinder 1.6-liter turbomotor, beide met GDI (gasoline direct injection of directe brandstof injectie).

Het geavanceerde infotainmentsysteem met 8-inch touchscreen zit standaard op alle uitvoeringen van de Qoros 3 Sedan.

Lees ook:Qoros in Geneve
Lees ook:Qoros introduceert de 5!
Lees ook:Nieuws van Qoros
Lees ook:Qoros komt met hatchback…
Lees ook:Qoros nieuwe sponsor Tafeltennissers….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.