Qoros in Geneve

Tijdens haar debuut op de Autosalon van Genève 2013 (7-17 maart), toont Qoros, het nieuwe Chinese automerk, een eerste productieauto, de GQ3 compacte sedan, en ook nog twee conceptauto’s. De Cross Hybrid Concept en de Estate Concept vormen een vooruitblik op de toekomstige designs en technologieën van de fabrikant en staan voor de toewijding van het merk aan het creëren van een gamma aantrekkelijke, moderne modellen voor kritische klanten in Europa en China.
De Cross Hybrid Concept en de Estate Concept zijn beide gebouwd op hetzelfde platform als de elegante ogende GQ3, die in de tweede helft van 2013 in thuisland China gelanceerd wordt, gevolgd door Europa later in het jaar. Verdere modellen van Qoros worden elke zes maanden geïntroduceerd.
Het gamma van Qoros wordt gekenmerkt door modern, Duits design, veiligheid van topniveau en de hoogste productie- en kwaliteitseisen. Elke Qoros is standaard uitgerust met een geavanceerd infotainmentsysteem dat uniek is in de automotive sector en dat beschikt over uitgebreide netwerk-, connectivity- en navigatiefunctionaliteit.

Het nieuwe gamma van Qoros wordt in een nieuwe fabriek in Changshu, China, geproduceerd door een internationaal team van ervaren specialisten en nieuw, jong automotive talent.
De twee conceptauto’s van het merk passen de kenmerkende styling van Qoros, geïntroduceerd op de GQ3 sedan en ontwikkeld onder leiding van executive director of design Gert Volker Hildebrand, toe op een mogelijke toekomstige compacte hatchback- en stationwagonuitvoeringen.

De Estate Concept beschikt over veel ruimte en een veelzijdig interieur dankzij een aantal alternatieve stoelopstellingen en opbergmogelijkheden. Vele opbergvakken en accessoires verhogen de functionaliteit van het interieur nog verder, voor zowel alledaagse ritjes als lange afstanden.
Het productiemodel Qoros GQ3 geeft aan hoe snel Qoros dichterbij de lancering van zijn eerste model komt. De elegante sedan heeft een sportief profiel met lange wielbasis, korte overhangen en een coupéachtig silhouet, maar beschikt toch over onverwacht veel interieurruimte voor een auto in het compacte segment.
Een uitgebreide standaarduitrusting wordt aangevuld door veiligheidstechnologieën die voldoen aan de strengste eisen, en de Qoros GQ3 mikt dan ook op de hoogste scores bij zowel Europese als Chinese crashtests. De Qoros GQ3 is ook uitgerust met een geavanceerd infotainmentsysteem, een technologisch hoogstandje voor de markt, dat standaard geleverd wordt op alle modellen van Qoros.

Lees ook:Tweede Qoros beleeft debuut in Geneve
Lees ook:Steeds meer zicht op Qoros
Lees ook:Qoros scoort op alle fronten
Lees ook:Prijswinnende Chinees
Lees ook:Nieuws van Qoros

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.