Nieuws van Qoros

Qoros Px187MzY0NDYxLTI=Het nieuwe Chinese automerk Qoros zal voor het eerst in haar thuisland zijn opwachting maken op de 15e editie van de internationale autotentoonstelling van Shanghai die op 20 april a.s.begint. Het merk doet dat met haar eerste productieauto: de Qoros 3 Sedan. Tevens zal Qoros er twee studiemodellen tonen.

Het debuut voor Qoros in China komt slechts een paar weken na de wereldwijde première op de 83e autotentoonstelling van Genève. Het merk kreeg daar veel waardering van Europese concullega’s, het publiek en internationale media, dankzij het unieke businessmodel, het internationale management en de Europese normen qua design, kwaliteit en engineering. Het onderscheidende en innovatieve vermogen van het merk bestaat onder meer uit een geavanceerd infotainmentsysteem, standaard op alle modellen. Het systeem kan worden gebruikt om contacten met sociale netwerken te onderhouden, maar ook navigatie en voertuigmanagement, zoals onderhoud en dealercontact, behoren tot de mogelijkheden.

Qoros Px187MzY0NDYxLTM=Tijdens de autotentoonstelling van Shanghai zal de Qoros 3 Sedan voor het eerst aan het Chinese publiek worden gepresenteerd. Daarmee krijgt het Chinese publiek nu ook de kans om kennis te maken met het merk en zijn compacte sedan, die is ontworpen voor de Chinese en Europese markt. De Qoros 3 Sedan zal in de tweede helft van 2013 in China in de verkoop gaan. Europa is later dat jaar aan de beurt.

Het nieuwe gamma van Qoros wordt in een nieuwe fabriek in Changshu, China, geproduceerd door een internationaal team van ervaren specialisten en nieuw, jong automotive talent. Door toepassing van intelligente modulaire platformtechnologie kan Qoros snel en efficiënt nieuwe concepten bouwen. Dankzij deze technologie kunnen elke zes tot twaalf maanden nieuwe modellen worden verwacht.

Qoros Estate frontDe Qoros 3 Sedan: elegant design, meeste binnenruimte in zijn klasse, rijke standaarduitrusting, hoge veiligheidsstandaards
Het eerste model van Qoros, de Qoros 3 Sedan, wordt gekenmerkt door modern, Europees design en introduceert een onderscheidende merkidentiteit. De Qoros 3 Sedan beschikt over onverwacht veel interieurruimte voor een auto in het compacte segment.

De Qoros 3 sedan heeft veiligheidsvoorzieningen van topniveau en is ontwikkeld om de hoogste scores in de Europese en Chinese botsproeven te halen. De carrosseriestructuur is gebaseerd op de meest recente inzichten voor wat betreft botsveiligheid en bescherming van inzittenden. Dankzij de nauwkeurige plaatsing van botsenergie-absorberende structuren en kreukelzones wordt het passagierscompartiment beschermd tegen allerlei soorten aanrijdingen en ongelukken. Bovendien is de Qoros 3 Sedan uitgerust met diverse airbags, waaronder in de stoel gemonteerde zij-airbags en in het dak gemonteerde gordijnairbags die zich ontvouwen om de voor- en achterruitopeningen af te schermen.

De Qoros 3 Sedan ondergaat een pre-productie ontwikkelingsprogramma na twee zomers en twee winters van uitgebreide tests op belangrijke locaties over de hele wereld.

De Qoros 3 Cross Hybrid Concept borduurt voort op de kenmerkende styling thema’s, zoals geïntroduceerd op de Qoros 3 Sedan en vertaalt deze naar mogelijk toekomstige compacte hatchback- en crossover-modellen. Verbeterde tractie-eigenschappen en een geavanceerde hybride-aandrijving bewijzen dat technische innovaties een strategische kernactiviteit is voor Qoros. Intelligente software zorgt voor een naadloze overgang tussen de verschillende rijmodi.

We zijn benieuwd naar wanneer dit zo op het oog interessante model en merk naar Nederland komen. Hoe het dealernetwerk er uit zal zien en of men dan in staat zal zijn om flink beter te presteren dan het toch al wat oudere Landwind. Daar slaat men echt geen deuk in ene pakje boter. Dat moet beter kunnen!

Lees ook:Qoros scoort op alle fronten
Lees ook:Qoros brengt derde productiemodel naar Geneve..
Lees ook:Qoros in Geneve
Lees ook:Prijswinnende Chinees
Lees ook:Tweede Qoros beleeft debuut in Geneve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.