Prijswinnende Chinees

Qoros Px187MzY0NDYxLTI=Het nieuwe Chinese automerk Qoros, heeft opnieuw reden de aandacht op zich te vestigen. Nu tijdens de 15e editie van de Shanghai International Auto Show. Het eerste productierijpe model van het merk, de Qoros 3 Sedan, wist zijn eerste design award te winnen. Het model trok al de aandacht van honderdduizenden bezoekers met zijn elegante styling en ruime interieur, en nu dus ook door de prijs ‘ Belangrijkste Binnenlandse Auto’ te winnen. De prijs werd uitgereikt tijdens de Mooiste Auto van China-verkiezing.

De Qoros 3 Sedan werd ontworpen door Qoros’ Executive Director of Design, Gert Hildebrand, die de Qoros-ontwerpteams in München en Shanghai leidt. De auto is een voorbeeld van twee belangrijke ontwerpconcepten die Hildebrand aanhangt: perfecte proportie en ‘less is more’. De Qoros 3 Sedan is volgens het persbericht dynamisch, maar toch elegant, heeft een ruim interieur en een groter platform dan de andere compacte auto’s in zijn klasse (C-segment). De auto toont een aantal typische Qoros designthema’s die terug te vinden zullen zijn in toekomstige modellen.

Qoros Px187MzY0NDYxLTM=The Qoros 3 Sedan is volgens de Chinezen speciaal ontworpen voor jonge, ambitieuze grootstedelijke automobilisten. Naast zijn elegante uiterlijk, zal het model standaard beschikken over Europese engineering, kwaliteits- en veiligheidsnormen en een royale uitrusting, inclusief een toonaangevende acht-inch touchscreen infotainmentsysteem.

De Mooiste Auto van China-verkiezing, behoort tot de meest prominente in de mondiale auto-ontwerpindustrie, en wordt gehouden voor de mooiste auto’s op de Shanghai en Beijing Auto Shows. De prestigieuze prijzen werden in 2007 geïntroduceerd door de Chinese editie van Car & Driver.

Lees ook:Tweede Qoros beleeft debuut in Geneve
Lees ook:Qoros showt hybride SUV
Lees ook:Qoros in Geneve
Lees ook:Qoros scoort op alle fronten
Lees ook:Qoros brengt derde productiemodel naar Geneve..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.