Qoros komt met hatchback…

Q3HB front 11960870424_7890fc92e4Een jaar na het debuut van het nieuwe Chinese maar internationael opererende automerk Qoros en de lancering van de eerste productieauto van het merk, heeft Qoros haar tweede productiemodel gereed: de Qoros 3 Hatch. Het model debuteert op de 84e autotentoonstelling van Genève, die op 4 maart a.s. de deuren opent.
Het ontwerp en de techniek van de compacte (C-segment) Qoros 3 Hatch komen sterk overeen met die van het eerste model van het merk, de Qoros 3 Sedan. Ook bij dit ontwerp hebben de designers zich laten inspireren door hedendaagse, Europese automotive designthema’s. Het ontwerp is een subtiele evolutie van de kenmerkende Qoros-designtaal, onder meer om meer sportiviteit in het ontwerp te brengen.

De achterlichtunits en de achterklep zijn specifiek ontworpen voor de hatchback. Ook de voorzijde van de Qoros 3 Hatch beschikt over subtiele wijzigingen, waarmee het model zich onderscheidt van de Sedan. Met name de grille, voorbumper en de mistlampen zijn aangepast. Deze elementen tezamen creëren een krachtiger ‘gezicht’ en een meer compacte, dynamische en sportieve uitstraling. Qoros mikt er mee op een nieuwe, meer lifestyle georiënteerde klantengroep.

Bij het interieur komen de belangrijkste ergonomische kenmerken, de verfijning, de ingetogen kwaliteit en de uitrusting overeen met die van de 3 Sedan. Nieuwe kleurencombinaties voor bekleding en materialen zorgen voor een frisse, nieuwe ambiance.

Q3HB rear 11960875094_7ba304601aElke Qoros 3 Hatch wordt standaard uitgerust met het innovatieve 8-inch touchscreen infotainmentsysteem van het merk -Qoros MMH™ (multimedia hub)-. Het systeem laat zich eenvoudig bedienen via smartphone-achtige veegbewegingen met de vingers die de bestuurder zo min mogelijk afleiden. De hardware, software en symbolen zijn ontworpen en ontwikkeld door Qoros zelf, met de steun van toonaangevende systeemspecialisten.

De Qoros 3 Hatch is gebaseerd op het innovatieve en modulaire platform van de 3 Sedan. De Hatch is echter voorzien van nieuwe C-stijlen, dak, zijpanelen achter en achterklep, plus een nieuwe achterste dwarsbalk in het dak, waardoor de uitzonderlijke torsiestijfheid van de auto behouden blijft.
De 3 Hatch is gebouwd uit hetzelfde staal en volgens hetzelfde bouwtechnische ontwerp dat de Qoros 3 Sedan de Euro NCAP-titel opleverde van ‘Veiligste Auto van 2013’. Het tweede Qoros-model heeft dezelfde wielbasis, breedte en hoogte als de Sedan. De achteroverhang en de totale lengte zijn met 177 mm afgenomen.

De 3 Hatch deelt ook zijn zeer efficiënte 1,6 liter atmosferische- en turbomotoren en handgeschakelde zesversnellingsbak en automatische transmissie met dubbele koppeling met de Sedan.
De Qoros 3 Hatch zal op dezelfde productielijn als de Qoros 3 Sedan worden gebouwd in een volledig nieuwe, zeer efficiënte en duurzame assemblagefabriek van het merk in Changshu, China .
Over levering, prijzen en dealeradressen worden we vast op korte termijn nog geinformeerd…..

Lees ook:Qoros scoort op alle fronten
Lees ook:Tweede Qoros beleeft debuut in Geneve
Lees ook:Qoros brengt derde productiemodel naar Geneve..
Lees ook:Prijswinnende Chinees
Lees ook:Qoros in Geneve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.