Jaguar exposeert F-Type tijdens beurs voor ‘iets rijkeren..’

Tijdens de elfde editie van de Masters of Luxury – voorheen de Miljonair Fair – maakt de nieuwe Jaguar F-TYPE zijn Nederlandse debuut. Deze voor Jaguar belangrijke première vindt plaats op donderdag 6 december in het Amsterdamse RAI-gebouw.

Voor Jaguar vormt de chique ambiance van de Masters of Luxury het ideale podium voor een primeur waar Jaguar-liefhebbers reikhalzend naar hebben uitgekeken. Op donderdag 6 december worden bezoekers op hun wenken bediend als de nieuwe Jaguar F-TYPE voor het eerst zijn opwachting maakt op Nederlandse bodem. Deze zal vervolgens gedurende de duur van dit exclusieve evenement – tot en met 10 december – op de stand van Jaguar te zien zijn. Daar kan het publiek ook kennismaken met de veelzijdige XF Sportbrake, waarmee Jaguar toetreedt tot het segment van premium estates. Een laadvolume van 550 tot maximaal 1.675 liter maakt de XF Sportbrake bij voorbaat tot de meest veelzijdige Jaguar ooit. Bij zijn marktintroductie heeft deze belangrijke nieuwe Jaguar een prijskaartje vanaf € 54.780,-.

Met de F-TYPE introduceert Jaguar een tweezits Convertible sportauto, en keert het merk terug in een segment waarvoor het in het verleden mede de basis heeft gelegd. Voor de ontwikkeling maakte Jaguar opnieuw gebruik van de eigen expertise op het gebied van lichtgewicht aluminium. Dat heeft geleid tot een robuuste, elegant gelijnde carrosserie, met een onderstel dat de basis vormt voor uitgelezen rijeigenschappen. Ook de drie leverbare motoren spelen in dat opzicht een cruciale rol. De nieuwe F-TYPE is bij zijn introductie leverbaar in de uitvoeringen F-TYPE, F-TYPE S en
F-TYPE V8 S, alle met een beproefde combinatie van een voorin geplaatste motor en achterwielaandrijving. Het motorenpalet omvat een nieuw ontwikkelde 3.0 liter V6 Supercharged benzinemotor met een vermogen van respectievelijk 340 pk en 380 pk, alsmede een nieuwe versie van de gelauwerde 5.0 liter V8 Supercharged met 495 pk. Ongeacht de gekozen motor staat elke F-TYPE garant voor adembenemende prestaties.

De Nederlandse marktintroductie van de nieuwe Jaguar
F-TYPE staat gepland voor mei 2013.

Lees ook:Jaguar steunt SKY wielerploeg
Lees ook:Jaguar laat glimp zien van nieuwe XF Sportbrake
Lees ook:Nieuwe Jaguars nu bij de dealer
Lees ook:Jaguardealers halen demo op…
Lees ook:Nieuwe Jaguar F-Type voor Chris Froome

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.