Audi wint in Le Mans


Even zag het er naar uit dat de bloedmooie Audi’s het niet zouden redden tegen de razendsnelle Peugeots tijdens de afgelopen 24-uursrace van Le Mans. Maar betrouwbaarheid bleek toch de Achilleshiel voor de Fransen. Een na een moesten de Franse coureurs met hun wagens het strijdtoneel verlaten en al snel nestelden drie Audi’s zich aan de kop van het verdere rennersveld en won uiteindelijk het team met Berhard, Rockenfeller en Dumas aan het stuur de race. Maar daar gingen wel zestien bloedstollende race-uren aan vooraf waarin Peugeot en haar coureurs de Franse lakens uitdeelden. Op de hielen gezeten door de Audi”s die uiteindelijk wonnen door een grotere betrouwbaarheid van de TDI-techniek. Pas op de vierde plek kwam een ander merk over de streep, 29 ronden na nummer een. Dat was de Oreca 01 AIM van het AIM-team Matmut.

Lees ook:Sportief succes Peugeot!
Lees ook:Audi weer winnaar Le Mans
Lees ook:Peugeot nagelend in 24 uren van Le Mans
Lees ook:Dubbelslag Peugeot in Le Mans
Lees ook:Winst voor Audi….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.