Peugeot nagelend in 24 uren van Le Mans

Dit is een potentiele winnaar van de 24 uren van Le Mans; de 908 HDi HDI FAP 2009

Peugeot blijft investeren op sportief gebied. Dit ondanks de kwakkelende economisch vooruitzichten en het feit dat de ‘normale’ verkoopresultaten flink tegenvallen voor het Franse merk. De sportafdeling van het leeuwenmerk concentreert zich nu op deelname aan de grootste race van het hele jaar, de 24 Uren van Le Mans op 13 ern 14 juni a.s. Daarbij komen drie Peugeot 908 HDI FAP diesels aan de start, terwijl een vierde proto, beschikbaar gesteld door Pescarolo Sport, het Peugeot team zal ondersteunen. Peugeot Sport moest vorig jaar nog genoegen nemen met een eervolle tweede plaats voor een van haar 908HDI’s, dit jaar moet er echt gewonnen worden. De wagens hebben de potentie, zij zijn vaak dominant gedurende de gehele race, maar maken net voor de finish de boel niet af. Dat gaat dit jaar anders worden, zo weet men vanuit Frankrijk te melden. Door gewijzigde eisen en regelgeving zijn de elektronische afstellingen voor de 5,5 liter grote V12 turbodiesels veranderd, waardoor de prestaties van het enorme blok met tien procent zijn verminderd. Ook moest er maar liefst 40cm van de spanwijdte bij de achterspoilers worden ingeleverd. De coureurs krijgen wel weer de beschikking over een vorm van airco die de temperatuur achter het racestuur iets meer beheersbaar moeten laten. In dat kader krijgt de cockpit van de auto een reflecterende aluminium dakblekleding in chroomkleur. Uiteraard blijft de body van de racewagens overwegend blauw van kleur. Voor de ware liefhebber; de 5,5 liter grote V12 TTDi levert 700pk bij een koppel van 1.200Nm.

Lees ook:Band houdt Peugeot van zegen in Sebring
Lees ook:Belgisch succes voor Peugeot
Lees ook:Supersportieve SL AMG van Mercedes
Lees ook:Peugeot WebTV bestaat 1 jaar
Lees ook:Peugeot wil weer winnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.