Sportief succes Peugeot!

De 79e editie van de 24-Uursrace van Le Mans zal door velen niet licht worden vergeten. Van start tot finish was het een ongemeen spannende wedstrijd, waarvan de uitkomst onzeker bleef tot en met de laatste bocht voor de ultieme finale. Na een heroïsche en dramatische strijd voor een met 249.500 toeschouwers volgepakt Circuit de la Sarthe kwam de Peugeot 908 van Sébastien Bourdais, Pedro Lamy en Simon Pagenaud welgeteld 13,854 seconden te kort voor de overwinning. Achter hen finishten de beide andere auto’s van Team Peugeot Total op de plaatsen drie en vier, terwijl het oudere type 908 van het Oreca-team de vijfde plaats innam. De race werd gewonnen door een Audi. Team Peugeot Total had haar zinnen gezet op succes in de klassieke 24 Heures du Mans, hoogtepunt van het lange-afstandsraceseizoen. Na de podiumfinish in de 12 Uren van Sebring en de dubbele zege in de 1000 km van Francorchamps wilde Peugeot in de Franse klassieker geen genoegen nemen met minder dan de eindoverwinning. In de race rond de klok dreven het Franse team en Audi elkaar tot uiterste krachtsinspanningen. De coureurs, monteurs, technici en strategen konden geen moment verslappen, want het wedstrijdtempo was, afgezien van safety-car-periodes na incidenten, maximaal. Dat alle drie fabrieks-Peugeots de finish haalden en hoog in het klassement eindigden, zegt dan ook veel over de voorbereiding en de inzet van de betrokkenen. Afgezien van een probleem met de rembalans bij de 908 met startnummer 8, dat vlot werd verholpen, bleven de Peugeots gevrijwaard van technische panne. Op het gebied van uithoudingsvermogen en betrouwbaarheid hebben de Fransen hun doelstelling gehaald, zei een woordvoerder van de Sportafdeling bij Peugeot.

Lees ook:Audi wint in Le Mans
Lees ook:Sportief succes Peugeot
Lees ook:Dubbelslag Peugeot in Le Mans
Lees ook:Band houdt Peugeot van zegen in Sebring
Lees ook:Belgisch succes voor Peugeot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.