Zorg voor goed zicht….

Het zal wellicht verbazen, maar van al die weggebruikers om ons heen heeft een op de tien veel minder zicht dan je zou mogen verwachten of noodzakelijk is voor veilig vwegverkeer. Mensen hebben dat vaak zelf nauweliks in de gaten. En dat komt omdat onze ogen door de jaren heen langzaam maar zeker achteruit gaan. Een goede bril is dan een voorwaarde, of vergelijkbare contactlenzen. Maar er zijn ook mensen die slecht zien in donkere uren en dan onzeker worden. Of die bij veel zonlicht ‘tegen’ zodanig met hun ogen gaan zitten knijpen dat ze de bewegingen om hen heen niet waarnemen. Nog even los van alle andere activiteiten die de moderne automobilist(e) allemaal doet tijdens het rijden. Zeker op lange afstanden raken mensen ook vermoeid. Ze letten even niet op en hup….ze zitten in de problemen door een plotseling optredende situatie. Voorbeelden te over toch? Maar uiteraard betreft het altijd anderen. Wij zien goed, wij hebben geen (nieuwe)bril nodig. Toch raden experts aan om vaker richting een opticien te gaan dan we nu gewend zijn te doen. Als we al gaan is het vaker omdat we een meer bij de mode passend montuur willen scoren dan om de oogsterkte te laten testen. En zij die nu brilloos door het leven gaan blijven vasthouden aan het het idee dat zij zo’n hulpmiddel echt niet nodig hebben. Terwijl ze bij het tv-kijken de ondertitels nauwelijks meer kunnen lezen. Maar wel auto rijden… Ook een zonnebril is een accessoire dat eigenlijk niet mag ontbreken in een moderne auto. Om zo reflectie van schitteringen te voorkomen en ook om de ogen meer rust te geven. Er bestaat een simpel hulpmiddel. Als je even kijkt naar nummerplaten van vor je rijdende auto’s en je kunt die zonder inspanning op een afstand van 20 meter gewoon goed lezen is er geen reden voor ongerustheid. Lukt dat niet meer (en dan niet sjoemelen met die afstand natuurlijk…) is een afspraak bij een opticien wellicht toch handig. Het gaat om uw veiligheid en om die van inzittenden en medeweggebruikers. Reden genoeg om dat zicht nog eens te doen optimaliseren…. (NP)

Lees ook:Blinde mol
Lees ook:Britten dol op Aston Martin
Lees ook:Google Glass bril in de Britse ban…
Lees ook:Ray Ban levert bijzondere jubileummodellen
Lees ook:Audi R8 e-tron – einde oefening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.