Ray Ban levert bijzondere jubileummodellen

Dit jaar viert het iconische brillenmerk Ray-Ban haar 75ste verjaardag. Ter ere van dit jubileum komt Ray-Ban met een aantal bijzondere modellen; de Limited Editon Ambermatic en de Folding Aviator.
Het verhaal van Ray-Ban begon in 1937 toen de klassieke Aviator, destijds speciaal ontworpen voor luchtmachtpiloten, officieel werd gedoopt tot de Ray-Ban Aviator. De pilotenbril is sindsdien een iconisch en vooral ook tijdloos model. Vele celebrities hebben zich in loop der jaren gekoppeld aan Ray-Ban. Zo zijn er prachtige beelden van ware legends, waaronder Marilyn Monroe, James Dean, Andy Warhol, Blur, Michael Jackson, Madonna en Jack Nicholson die zich graag met een Ray-Ban zonnebril in het openbaar lieten vastleggen.
Daarbij is het een bril die door veel automobilisten met een wat stoere inslag wordt gedragen. In een cabrio, coupe of GTi past die bril natuurlijk ook prima. Je waant je toch een beetje een filmster met zo’n ding op je neus….

Ter ere van haar 75e verjaardag, brengt Ray-Ban een aantal speciale anniversary modellen uit.
Een wel heel bijzonder en opvallend model is een serie met Ambermatic lenzen. De Ambermatic lenzen kleuren onder invloed van licht en temperatuur van geel naar geel/oranje. Er is een serie van 4 Aviator-modellen waarin deze lenzen zijn verwerkt. De brillen worden in zeer gelimiteerde oplage van 50 sets in Nederland uitgebracht. Een absolute musthave voor de echte Ray-Ban fan!

De Folding Aviator is qua model niet te onderscheiden van de originele wereldberoemde piloot van Ray-Ban, maar de technische toevoegingen aan deze bril maakt het een uniek model. Niet eerder was er zo’n fijnmetalen montuur waarin maar liefst acht scharnieren zijn verwerkt; dit maakt het mogelijk de bril in z’n geheel op te vouwen. Op deze manier laat Ray-Ban opnieuw zien dat aan een iconisch model een verrassende nieuwe twist gegeven kan worden.

De meeste goede opticiens zullen wel het e.e.a. kunnen vertellen over deze nieuwe zonnebrillen van Ray Ban. Wil je er ook extra stoer uitzien? Maar even kijken wat ze kosten en wanneer leverbaar….

Lees ook:Google Glass bril in de Britse ban…
Lees ook:25e verjaardag voor Renault Espace
Lees ook:Nissan viert vijfde verjaardag JUKE….
Lees ook:Nieuwe MINI komt in november!
Lees ook:Nieuwe Renault Espace te zien op Arts en Auto Evenement…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.