Slimmer tanken bij Total…

TotalRotterdamse auto- en motorrijders kunnen vanaf deze week ‘route tanken’: de benzine kiezen die bij hen past. Total start namelijk een proef met nieuwe benzinesoorten, afgestemd op het rijgedrag van de bestuurder van het voertuig. Bestuurders kiezen voor Advanced City voor bescherming van de motor bij stadsgebruik, of voor Advanced Motorway, speciaal ontwikkeld voor langere afstanden op de snelweg. Blijkt de test succesvol te zijn, dan wordt ‘route tanken’ mogelijk op meer tankstations van Total in Nederland.

altAuqcMJLW74-alp-o3zNMOvA539wQmKE2DjO9a92HocdKBij lange ritten over de snelweg wordt benzine anders verbrand dan bij korte ritten binnen de bebouwde kom. In dat laatste geval wordt de motor soms niet eens goed warm. Met de nieuwe brandstofvarianten Advanced City en Advanced Motorway speelt Total hierop in. De samenstelling van Advanced City bevat extra reinigende hulpstoffen en ze beschermt de verstuivers en de brandstofleidingen van de motor. Dat leidt tot schoner gebruik in de bebouwde kom. De variant Advanced Motorway is geoptimaliseerd voor betere prestaties van het voertuig bij langer en intensiever gebruik van de motor op snelwegen. Advanced City en Advanced Motorway zijn allebei 2 cent duurder dan standaardbenzine. Beide zorgen ze voor een betere bescherming van de motor. Met route tanken kunnen bestuurders daarom op de langere termijn op kosten en onderhoud besparen.

Files zijn wetenschappelijk te bewijzen als schuld van de regeringRoute tanken is mogelijk bij tankstation Alexandrium in Capelle aan den IJssel en benzinestation Prinsenlaan in Rotterdam. Het werkt als volgt: op de pomp zit een scherm. Hier kan de automobilist of motorrijder kiezen voor Advanced City of Advanced Motorway. In de pomp wordt vervolgens de juiste samenstelling gemengd, die men meteen kan tanken. De proef zal enkele maanden duren. Wie niet kiest bij het scherm, tankt standaard Advanced-benzine.

Lees ook:Onbemand tankstation Total geopend…
Lees ook:Bij TOTAL kan weer gespaard worden
Lees ook:Total helpt….
Lees ook:COPA Prijzen voor Total tankstations
Lees ook:Vijf sterren voor de Ford Transit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.