Vijf sterren voor de Ford Transit

Op een of andere manier bestaat een niet geheel onterecht beeld dat kleine busjes en bestelauto’s minder veilig zouden zijn dan personenwagens. Toch wordt er vaak mee gereden of ze onkwetsbaar zouden zijn. Ford bewijst met de Transit dat veiligheid daadwerkelijk kan worden ingebakken in een bestelauto van dit formaat. De nieuwe Transit Custom behaalde namelijk als eerste in zijn marktsegment 5 sterren bij de botsproeven die door de onafhankelijke veiligheidsorganisatie Euro NCAP zijn uitgereikt. Ook waren er 5 sterren voor de gloednieuwe Tourneo Custom people mover. Mooie waarden die eigenaren en bestuurders van de nieuwe ‘werkFord’ zullen aanspreken. De Transit Custom scoort 77% voor totale bescherming, 90% voor de bescherming van volwassenen en 84% voor de bescherming van kinderen. Ford behaalt daarmee voor het eerst Euro NCAP Advanced-onderscheidingen voor technologie op een bedrijfsauto. De erkenning voor Lane Keeping Alert brengt het totaal aan Advanced-onderscheidingen voor Ford op 7 – meer dan welke fabrikant ook.

Lees ook:Ford pakt prijs voor Transit..
Lees ook:Ford scoort hoog op veiligheid…
Lees ook:Ford komt met actiemodel Transit Sport
Lees ook:Ford tevreden over bestelwagenverkopen…
Lees ook:Halve eeuw Ford Transit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.