Ford tevreden over bestelwagenverkopen…

Ford heeft vorig jaar met haar bedrijfswagens het hoogste marktaandeel sinds 2007 gerealiseerd. Het merk verkocht in Europa afgelopen jaar 186.200 eenheden, 11.000 meer dan in het jaar ervoor. Het Europese marktaandeel van Ford-bedrijfswagens is daarmee gestegen naar 9,2 procent ten opzichte van 8,5 procent een jaar eerder, waarmee Ford de grootste toename in marktaandeel van alle fabrikanten in Europa realiseerde.

De groei in marktaandeel was met name het gevolg van de vraag naar de geheel nieuwe 1-tons Transit Custom en de Ranger pick-up. In 2013, het eerste volledige productiejaar van beide modellen, verkocht Ford 41.500 exemplaren van de Transit Custom en 15.400 Ranger pick-ups, een stijging van 49 procent in vergelijking met 2012.

De nieuwe Ranger en Transit Custom maken deel uit van een compleet nieuwe bedrijfswagenlijn die in 2014 verder wordt uitgebreid met de Transit Connect (nu beschikbaar), de 2-tons Transit (vanaf april) en de compacte Transit Courier, die vanaf medio juli in de Nederlandse showrooms staat.

Recent werd de Ford Transit Connect uitgeroepen tot “International Van of the Year 2014”. Ford is daarmee de eerste fabrikant die deze prijs twee jaar op rij in de wacht sleept, nadat de Transit Custom het jaar ervoor al tot winnaar was uitgeroepen. De Transit Custom sleepte ook de Nederlandse ´Bestelauto van het Jaar 2014´ award binnen.

# # #

* Bron: Informatie Ford. Op de 19 traditionele Europese markten van Ford (België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland).

Lees ook:Ford pakt prijs voor Transit..
Lees ook:Ford komt met actiemodel Transit Sport
Lees ook:Ford claimt laagste verbruik voor Transitreeks…
Lees ook:Ford geeft prijzen nieuwe Transit….
Lees ook:Ford had een succesvol jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.