Zlatan neemt afscheid van Zweden, maar niet van Volvo!

Met het afscheid van topvoetballer Zlatan Ibrahimović als Zweeds international eindigt een bijzonder tijdperk, terwijl een nieuw tijdperk begint. Dat is de boodschap in de nieuwe online Volvo V90-film. Na een interlandcarrière van vijftien jaar heeft sterspeler en aanvoerder van het Zweedse nationale voetbalteam Zlatan Ibrahimović de fans bedankt en aangekondigd dat hij zijn laatste wedstrijd in het geel-blauwe tenue heeft gespeeld. Volvo blikt in een nieuwe online film terug op dit memorabele moment en volgt Zlatans reis terug naar Zweden.

In de film is te zien hoe Zlatan en zijn familie in de Volvo V90 terugblikken op de hoogte- en dieptepunten in zijn voetbalcarrière. De reis eindigt waar het allemaal begon: in de wijk Rosengård in Malmö.

‘De opnames van deze film waren natuurlijk emotioneel voor mij, maar de tijd is aangebroken dat ik plaatsmaak voor de volgende generatie. Ik kijk altijd naar de toekomst, niet naar het verleden. Een nieuwe reis begint, zowel voor mij als voor Volvo’, aldus Ibrahimović.

Zlatans voetbalcarrière begon eind jaren negentig bij Malmö FF. De Zweedse spits werd al snel gecontracteerd door Ajax, waarna hij uitgroeide tot een wereldster in de top van de Italiaanse, Spaanse en Franse voetbalcompetities. Hij kwam uit voor Juventus, Internazionale, FC Barcelona, AC Milan en Paris Saint-Germain. Zlatan Ibrahimović is in Zweden maar liefst tien keer uitgeroepen tot voetballer van het jaar – een record. Hij ontving de zogeheten Guldbollen (Gouden Bal) in negen opeenvolgende jaren van 2007 tot en met 2015. Ibrahimović vertrekt deze zomer transvervrij bij Paris Saint-Germain en is naar verluidt dichtbij een overstap naar een andere topclub.

Naar aanleiding van het succes van de eerste Volvo V90-campagne met Zlatan in de hoofdrol – getiteld ’Prologue’ – heeft de wereldberoemde en Academy Award-winnende componist Hans Zimmer zijn tweede werk ‘Epilogue’ genoemd, waarmee het einde van een tijdperk en het begin van een nieuwe wordt benadrukt.

Het tweede deel van de Volvo V90-campagne is te zien op www.volvocars.nl, YouTube, Facebook en twitter.

De nieuwe Volvo V90 staat vanaf half oktober bij de Volvo dealer in de showroom. De Volvo S90 wordt eind juli verwacht.

Lees ook:Volvo kiest voor Zlatan…
Lees ook:Zlatan bezoekt Volvo…
Lees ook:Zlatan promoot nieuwe Volvo
Lees ook:Rij proef in een Volvo – maak kans op een reis!
Lees ook:Volvo V90 nu bij de dealer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.