Volvo V90 nu bij de dealer…

V90 1703De nieuwe Volvo V90 staat vanaf vrijdag 14 oktober bij de Nederlandse Volvo-dealers in de showroom. Het standaard uitzonderlijk hoge veiligheidsniveau behoort tot een van de sterkste eigenschappen van de premium estate, evenals een krachtig Zweeds design. Potentiële klanten zijn vanaf dit weekend in de gelegenheid een proefrit te maken en dezelfde positieve ervaringen op te doen zoals beschreven in de vele enthousiaste reacties in de media. De Volvo V90 weet volgens de fabrikant, sinds zijn onthulling in februari jl. de aandacht naar zich toe te trekken. Alle ogen waren gericht op de introductiecampagne met Zlatan Ibrahimović in de hoofdrol. De commercial met de topvoetballer achter het stuur, is online meer dan 9 miljoen keer bekeken. De succesvolle campagne is een eerbetoon aan de kracht van ánders denken en heeft hiermee een significante bijdrage geleverd aan de bekendheid van de V90.

V90 1702De Volvo V90 onderscheidt zich met een opmerkelijk hoog veiligheidsniveau. IntelliSafe Assist is standaard en omvat Adaptive Cruise Control, Distance Alert en de tweede generatie van de semi-autonome rijmodus Pilot Assist. Het systeem is een opmaat naar volledig autonoom rijden, functioneert tot 130 km/uur en draagt bij aan onze ‘Vision 2020’. Volvo stelt zichzelf daarbij als doel dat er vanaf het jaar 2020 geen inzittende van een nieuwe Volvo om het leven komt of zwaargewond raakt.

Een veiligheidsprimeur is dat City Safety behalve voetgangers nu ook grote dieren kan herkennen (Large Animal Detection). Ook Run-off Road Mitigation wordt voor het eerst toegepast. Het systeem herkent wegsituaties en zorgt met automatische stuurcorrecties dat de V90 niet van de weg raakt als de auto over de zijbelijning van de weg rijdt.

V90 1701Ook de rijeigenschappen van de nieuwe Volvo V90 behoren tot de top in het segment, mede dankzij het nieuwe modulaire platform SPA (Scalable Product Architecture) met double wishbone voorwielophanging en PowerPulse-technologie. Dit laatste zorgt ervoor dat de V90 D5 efficiënter en sneller accelereert. PowerPulse maakt gebruik van samengeperste lucht waarmee de turbo direct kan worden opgestuwd. De standaard uitrusting van de Volvo V90 is zeer compleet met onder andere het multimediasysteem Sensus dat de mogelijkheid tot Apple CarPlay én audiostreaming via Spotify biedt. Optioneel is het alom geprezen Bower & Wilkins audiosysteem met 19 luidsprekers en 1.400 watt versterker.

Lees ook:Volvo S 90 – nu ook bij de dealer!
Lees ook:Volvo presenteert de nieuwe XC60
Lees ook:Volvo verbetert veiligheid XC60
Lees ook:Volvo verfijnt de XC90
Lees ook:Geneve – Volvo presenteert haar nieuwe XC60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.