Saab lijkt weer onder water te gaan…

Telkens als je denkt dat het nu echt is afgelopen met het ooit zo geliefde Zweedse automerk Saab, komt men weer even overeind. Bouwt weer een paar auto’s en staakt daarna de productie dan weer. Geldgebrek en enorme schulden maken dat het vermoedelijk niet meer goed komt met het merk. Saab heeft een schuld die zo groot is dat je daar met de verkoop van een paar auto’s niet vanaf komt. Grootste probleem is en blijft dat de zgn. Chinese geldschieters veel doen, maar geen geld voorschieten. En dus moest deze week weer worden geconstateerd dat de rekening leeg is en dat wederom 155 mensen naar huis worden gestuurd. Surseance van betaling is aan de orde van de dag en dat is slecht nieuws voor de liefhebbers die nog steeds geloven in een wonderbaarlijke heropstanding van de Zweden. Achter de schermen wordt volgens insiders gepraat met twee mogelijke nieuwe partners om Saab alsnog van de ondergang te redden. Het Indiase Mahindra en ook het Chinese merk Dongfeng worden genoemd. Komt er voor medio november geen geld beschikbaar is Saab definitief failliet. Maar ja, wat is definitief bij dit wonderbaarlijke merk….

Lees ook:Klok tikt nu echt voor Saab!
Lees ook:Saab nu echt aan de rand van de afgrond..
Lees ook:Saab laat weer van zich horen….
Lees ook:Komt het nog wel goed met Saab?
Lees ook:Saab; productielijnen staan weer stil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.