Saab laat weer van zich horen….

Het was al weer enige tijd stil rond het Zweedse merk Saab dat een paar jaar geleden failliet ging. Maar er lijkt achter de schermen van het merk wel doorgewerkt te zijn om op basis van bestaande technologie meer op de toekomst gerichte auto’s te kunnen bouwen. De Chinese financier die het merk ooit zou hebben gekocht lijkt nu toch iets voor elkaar te hebben gebokst wat zou kunnen duiden op een herstart van het ooit zo trotse Zweedse automerk. Het eveneens Chinese auto-leasebedrijf Panda Energy zou belangstelling hebben voor maar liefst 150.000 elektrische uitvoeringen van de Saab 9-3, waarmee het haar hele vloot dan zou kunnen uitrusten. Volgens de Saab-eigenaar NEVS zou deze order in eerste instantie een omzet garanderen van 11 miljard Euro. Ruim 100.000 auto’s zouden tussen 2016 en 2020 geleverd moeten worden. De vraag is natuurlijk wel waar die auto’s dan gebouwd gaan worden. De kans dat dit in Zweden zal plaatsvinden lijkt mij relatief klein. Er komt vast een productielijn in China voor dit doel. Intussen gonst het in de media van de plannen bij Saab om op basis van deze grote opdracht ook wat andere modellen nieuw leven in te blazen en zo een comeback te kunnen garanderen. We wachten het voorlopig nog maar even af. Al eerder waren er verhalen rond een terugkeer van Saab op de automarkt, maar ook die kwamen niet tot realistische invulling. Maar voor de liefhebbers is er dus toch weer enige hoop. (AMuS)

Lees ook:Laatste hoofdstuk Saab-soap in zicht…
Lees ook:Ontmanteling Saab begonnen?
Lees ook:Grootse plannen voor Saab
Lees ook:Saab nu echt aan de rand van de afgrond..
Lees ook:Uitstel van betaling voor Saab

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.