Klok tikt nu echt voor Saab!

Het drama Saab blijft maar voortduren en het lijkt er op dat het doek definitief zal gaan vallen. De Chinese regering ligt dwars en staat grote betalingen volgens eerder gemaakte afspraken met individuele partijen uit dat land niet toe. Dit houdt in dat er geen nieuwe cashflow beschikbaar komt om schuldeisers van het Zweedse merk te betalen en ook het personeel naar het salaris over de afgelopen paar maanden kan fluiten. Er is nog wel sprake van een evt. overname van een deel van de aandelen door een Amerikaanse investeerder, maar die zaken zijn nog lang niet concreet. Saab bouwt nu al zes maanden lang geen auto’s meer en de consequent verliesgevende fabrikant is onlangs tot uitstel van betaling over gegaan en laat de lopende zaken over aan een aangestelde curator. Eind van deze week moet de lokale rechter beslissen over een eventueel voorliggend saneringsplan, maar volgens berichten uit de Zweedse pers maakt dat plan weinig kans van slagen meer. Het ziet er dus naar uit dat vanaf begin volgende week Saab zal worden bijgeschreven in de analen van automerken die het niet hebben gered en haar modellen over een paar jaar nog slechts te zien zullen zijn in musea en bij ware Saab-liefhebbers en verzamelaars.

Lees ook:Weer faillissement voor Saab?
Lees ook:Saab kan weer niet betalen….
Lees ook:Drie maanden respijt voor Saab!
Lees ook:Saab lijkt weer onder water te gaan…
Lees ook:Saab nu echt aan de rand van de afgrond..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.