Saab; productielijnen staan weer stil!

Het leek even zo hoopvol. Het bericht dat Saab weer aan het bouwen was van een paar weken geleden. Dat positieve nieuws is al weer achterhaald. Geldgebrek dwong de Zweden alweer te stoppen. De nieuwe ondernemers achter Saab tellen hun centen en richten zich vooral op ontwikkeling van mogelijke nieuwe modellen. Daardoor ontbreekt het aan middelen om de bestaande 9-3 te produceren. Met de verkoop van die wagens wilde men inkomen genereren. Maar dat lukt kennelijk niet met de beschikbare budgetten. Een deel van het probleem wordt ook veroorzaakt door uitblijvende betalingen van Chinese partner Qingbo Investment Co. De andere eigenaren van het nog maar zeer bescheiden Saab proberen nu weer nieuwe investeerders aan te trekken om zo zowel R en D als productie weer aan de gang te krijgen. Het blijft tobben met het oude Zweedse merk……

Lees ook:Saab lijkt weer onder water te gaan…
Lees ook:Klok tikt nu echt voor Saab!
Lees ook:Weer Chinese partner voor Saab…
Lees ook:Saab krijgt Chinees partnergeld…
Lees ook:Goliath overgenomen door David?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.