Saab nu echt aan de rand van de afgrond..

Saab staat nu toch echt aan de rand van de afgrond. Ondanks alle inspanningen van grote baas Victor Muller is er nog steeds zo weinig geld beschikbaar dat de medewerkers nu ook niet meer hun loon betaald hebben gekregen en de productiebanden weer zijn stilgelegd. De grootste Zweedse vakbond IF Metall zet de directie van Spyker-Saab nu voor de keuze. ‘Betaal de medewerkers of we vragen het faillissement aan’. Verschillende analisten achten de overlevingskansen voor Saab bijzonder klein. Het scenario zoals dit zich nu afspeelt in Zweden lijkt in vele opzichten op dat bij het failliet gegane MG-Rover een paar jaar geleden. Ook daar was gebrek aan geld op zeker moment oorzaak van problemen met toeleveranciers, medewerkers en banken en moest de directie op zeker moment de handdoek in de ring smijten. De zgn. ‘Chinese investeringen’ blijken bij lange na niet voldoende omvangrijk om een bedrijf als Saab overeind te houden. Nu de bouw van nieuwe Saab’s al bijna twee maanden continue uit blijft wordt er ook geen geld meer gegenereerd en raakt de naam van het ooit zo trotse Zweedse merk steeds meer vervuild. Een Britse econoom gaf Saab nog zeven tot tien dagen voordat het definitieve einde ‘daar’ is. En dat is best een beetje triest nieuws. Een fabrikant met zo’n technisch verleden verdient meer zou je denken. Maar het merk heeft met de productie van auto’s nog nooit in haar hele bestaan winst kunnen maken. En dat zegt ook wel iets natuurlijk.

Lees ook:Drie maanden respijt voor Saab!
Lees ook:Komt het nog wel goed met Saab?
Lees ook:Saab ontslaat medewerkers…
Lees ook:Saab kan weer niet betalen….
Lees ook:Saab lijkt weer onder water te gaan…

2 reacties op “Saab nu echt aan de rand van de afgrond..

    1. Leo

      Excuses voor de verkeerde letter in de kop. Dat was niet de bedoeling, inmiddels hersteld. Saan is een mij zeer bekend en goed draaiend bedrijf waarvan de situatie zeker niet zo is dat de rand van de afgrond zelfs maar op grote afstand in zicht is. Nogmaals mijn excuus voor de stomme tikfout…

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.