Het Loo binnenkort weer domein liefhebbers klassieke auto’s

1939_Packard_120Nederlands meest prestigieuze evenement voor klassieke en exclusieve auto’s, het Concours d’élégance Paleis het Loo, lijkt dit jaar op exact het juiste moment te komen. Klassieke auto’s staan meer dan ooit in de belangstelling; de prijzen van klassiekers nemen met de maand toe en het aanbod van auto’s van goede kwaliteit is en blijft schaars. De interesse in moderne supercars doet daar niet voor onder, zodat de combinatie van oude schoonheden en nieuwe bolides garant staat voor een fantastisch evenement in de tuinen van Paleis het Loo in Apeldoorn op 21 en 22 juni a.s. Door de toenemende belangstelling voor klassieke auto’s, niet alleen in Nederland maar daarbuiten, lopen vraag en aanbod steeds meer uiteen. Want niet alleen naar klassiekers in geheel originele toestand is veel vraag, ook perfect gerestaureerde exemplaren zijn gewild. Goede restaurateurs zijn er maar weinig en bovendien neemt een restauratie veel tijd in beslag. Kortom: de vraag is groot, het aanbod klein en daardoor zitten de prijzen in de lift. En dat weten niet alleen liefhebbers, maar ook beleggers. Het verklaart de prijsdruk en steeds verder groeiende belangstelling voor historische en klassieke automobielen.

Peg3Een van de uitgelichte merken zal Facel Vega zijn, een merk dat precies zestig jaar geleden het levenslicht zag en tot 1964 auto’s produceerde. In totaal werden er slechts zo’n 3.000 Facels gebouwd, maar door hun eerst chique en later extravagante vormgeving, mocht het merk grootheden als Pablo Picasso, Christian Dior, Ringo Star, de Sjah van Perzië en Frank Sinatra tot zijn klanten rekenen. Op het concours wordt een deel van de prachtige geschiedenis van het bijzondere merk tot leven gebracht met maar liefst zeven modellen.

Voor de liefhebbers van moderne auto’s valt er veel te genieten. Het Nederlandse Vencer is aanwezig, Porsche toont de 918 en McLaren komt via zijn Nederlandse vertegenwoordiger Louwman Exclusive in elk geval met de 650S en wellicht zelfs met de P1. Ook Ferrari zal prominent aanwezig zijn op het concours. Waarmee is nog niet helemaal duidelijk; de Nederlandse Ferrari- dealers Kroymans en Munsterhuis willen hun nieuws nog even droog houden. Wat het straks ook gaat worden, het belooft in elk geval spectaculair te zijn.

Nieuw is de mogelijkheid om nu al kaarten voor het concours te kopen. Dat kan via de website van Classic Events: www.concourselegance.com. Door in de voorverkoop een entreebewijs aan te schaffen is maar liefst een voordeel van € 10,- te behalen.

Lees ook:Ferrari domineerde Apeldoorn….
Lees ook:Nieuwe Alpine naast oude Ferrari’s in Apeldoorn…
Lees ook:Plannen voor Concours d’élégance 2016 afgerond.
Lees ook:Met (jouw)Renault naar Het Loo…
Lees ook:Lagonda Prins Bernhard naar Apeldoorn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.