Plannen voor Concours d’élégance 2016 afgerond.

Nederlands meest prestigieuze evenement voor klassieke en exclusieve auto’s, het Concours d’élégance Paleis het Loo, krijgt vanaf volgend jaar een terugkerend vervolg. De editie van 2016 kent een aantal smakelijke en nieuwe toevoegingen ten opzichte van de inmiddels vertrouwde formule.

Vraag een willekeurige autoliefhebber naar het meest stijlvolle auto-evenement op Nederlandse bodem en het antwoord zal ongetwijfeld het Concours d’élégance Paleis het Loo zijn. Tot nu toe een tweejaarlijkse bijeenkomst, maar vanaf 2016 verzorgen organisatoren Timo Rietbergen en Jan-Peter Nijmeijers het autofeest jaarlijks. Daarmee past Nederlands bekendste klassiekershow perfect in het rijtje van de grote internationale concoursen zoals die van Pebble Beach, Goodwood en Villa d’Este.

Tot nu toe vond het evenement in de tuinen van het Apeldoornse paleis elke twee jaar plaats. Het Concours d’élégance is echter zo goed bezocht en wordt dermate hoog gewaardeerd, dat de organisatoren de frequentie verdubbelen. In het weekend van 2 en 3 juli 2016 staat Paleis het Loo weer in het teken van het concours en komen de allermooiste klassiekers en meest zeldzame moderne bolides een weekend lang samen in een royale omgeving. Een echt gezinsevenement bovendien, ook met aandacht voor mode, woondecoratie, muziek en automobilia.

Naast de bekende elementen als het Nationale en het Internationale Concours, de sprint op de paleislaan en natuurlijk heel veel fraaie klassiekers, staan er in 2016 enkele nieuwe,
verrassende onderdelen op het programma. Het Club Concours bijvoorbeeld, dat plaats zal vinden bij de oude stallen van het paleis. Merkenclubs kunnen zich er presenteren met de mooiste auto’s, de juiste outfit en een sfeer die het betreffende merk of model ademt. De presentaties worden als geheel door een bekwame jury beoordeeld.

Ook nieuw tijdens het Concours d’élégance is het Concours Modern. Hier kunnen moderne automerken een nieuw model of bijzondere conceptcar aan de bezoekers presenteren. Dit kunnen speciale en nieuwe uitvoeringen zijn die nog op de markt moeten komen, maar bijvoorbeeld ook conceptcars die normaalgesproken alleen op grote internationale autotentoonstellingen te zien zijn. Naast een jury van autojournalisten krijgt ook het publiek een stem in de beoordeling van het Concours Modern. Het Concours d’élégance Paleis het Loo zal vanaf 2016 meer dan ooit een unieke mix van modern en klassiek zijn, waarmee het veelzijdige autofeest een extra dimensie krijgt.

Het Concours d’élégance Paleis het Loo vindt in 2016 plaats op zaterdag 2 en zondag 3 juli. De volgende editie volgt dan alweer een jaar later.

Lees ook:Lagonda Prins Bernhard naar Apeldoorn…
Lees ook:Renault sterk aanwezig op Concours d’Elegance Apeldoorn..
Lees ook:Concours d’Elegance 2014 – eerste informatie
Lees ook:Ferrari domineerde Apeldoorn….
Lees ook:Ferrari viert verjaardag in Apeldoorn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.