Ferrari domineerde Apeldoorn….

Ferrari SWB redNa een maandenlange restauratie is de Mercedes 300a Cabriolet Ds van Koningin Wilhelmina onlangs teruggekeerd naar Paleis Het Loo in Apeldoorn. Tijdens het Concours d’élégance Paleis Het Loo was de fraaie groene Mercedes voor publiek in de paleistuinen te bezichtigen. De Mercedes trok naast een bijzondere verzameling moderne en klassieke Ferrari’s veel aandacht.

Ferrari rood frontKoningin Wilhelmina liet zich bijna tien jaar regelmatig rondrijden in de Mercedes 300a Cabriolet Ds uit 1953. De auto, een van de 591 cabriolets uit de W186-serie die Mercedes tussen 1951 en 1955 bouwde, is een vierdeurs cabriolet. De Mercedes was technisch zeer modern en concurreerde met andere superluxe auto’s van merken als Rolls-Royce en Cadillac. Onlangs is de auto geheel gerestaureerd en voor het eerst weer te zien tijdens het Concours d’élégance Paleis Het Loo

Ferrari 70 jaar 2Extra smaakmakers waren van Ferrari. Het merk komt met moderne bolides in de vorm van de nagelnieuwe GTC4Lusso T, de California T en de 488 Spider en GTB. Liefhebbers van klassiek spul uit Maranello konden zich verliezen bij onder meer een Dino 246 GT, een Ferrari Mondial 500 waarmee werd deelgenomen aan de Mille Miglia, een 250 California Spyder LWB, een van de meest kostbare Ferrari’s op het concours en natuurlijk de beeldschone 250 GT SWB. Bijzonder: al deze auto’s zijn in Nederlandse handen.

Lees ook:Ferrari viert verjaardag in Apeldoorn…
Lees ook:Lakens omhoog voor Concours d’Elegance Apeldoorn..
Lees ook:Nieuwe Alpine naast oude Ferrari’s in Apeldoorn…
Lees ook:Veel race-historie in Apeldoorn…
Lees ook:Renault sterk aanwezig op Concours d’Elegance Apeldoorn..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.