Lakens omhoog voor Concours d’Elegance Apeldoorn..

Met nog minder dan een maand te gaan, kan het Concours d’élégance Paleis Het Loo in Apeldoorn nu al meer van zijn unieke samenstelling prijsgeven. Onlangs werd al gemeld dat Mercedes-Benz de geschiedenis van 60 jaar Mercedes-Benz SL zal tonen, inmiddels is duidelijk dat er ook bijna twintig(!) bijzondere Ferrari’s naar Apeldoorn komen. De collectie is nooit eerder in Nederland te zien geweest en geeft een prachtig beeld van het sportwagenmerk tussen 1947 en 1965. Onder de bolides onder meer de Tipo 196, de 500 Superfast en natuurlijke diverse uitvoeringen van de Ferrari 250 en de Ferrari 275.

Nieuw op het concours is het Koreaanse merk Kia. Op zich lijkt het merk een vreemde eend in de bijt op het Concours, Kia bouwt immers pas sinds het jaar 1973 auto’s, maar de Koreanen nemen design tegenwoordig zeer serieus. Om die reden trad in 2006 de Duitse topdesigner Peter Schreyer bij Kia in dienst en hij kreeg ‘carte blanche’ bij het ontwerpen van een geheel nieuw familiegezicht voor het merk. Tijdens het concours laat Kia een aantal van zijn design award-winnende modellen zien, alsook een aantal conceptcars. Het merk kijkt dus naar de toekomst in plaats van dat het terugblikt in de historie.
Maar met respect voor de goede bedoelingen van de orgasnisatie met Kia, de verzameling Ferrari’s is werkelijk uniek en nooit eerder bij elkaar gebracht. Deze auto’s geven een prachtig beeld van het merk. Zo zijn er diverse uitvoeringen van de 250 Stradale en van de 275. Het belooft dus heel bijzonder te worden. Ook bijzonder, maar dan uit eigen land, zijn de unieke prototypes die uit het Daf-museum komen.

Voor de autoliefhebber die naar het concours wil afreizen, maar weerstand verwacht van zijn wederhelft, is het goed om te weten dat rond het concours van alles te beleven zal zijn: modeshows, diverse leuke shops met onder meer kunst, kleding en schoenen, levende muziek en natuurlijk smakelijke catering. Nieuw is dat dit jaar de bezoekers van het concours op vertoon van hun entreebewijs gratis het Paleis Het Loo mogen bezoeken. Het concours en de velden rond het paleis zijn op 23 en 24 juni toegankelijk van ’s ochtend 10.00 uur tot ‘s middags 18.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 20,– per persoon per dag. Een weekendkaart kost 35 euro. Wie met zijn klassieke auto komt, kan bij afname van twee entreebewijzen gratis parkeren op de velden rond het paleis. Meer informatie over het Concours d’élégance 2012 is te vinden op www.concourselegance.com.

Lees ook:Renault sterk aanwezig op Concours d’Elegance Apeldoorn..
Lees ook:Concours d’Elegance 2014 – eerste informatie
Lees ook:Plannen voor Concours d’élégance 2016 afgerond.
Lees ook:Nieuwe Alpine naast oude Ferrari’s in Apeldoorn…
Lees ook:Veel race-historie in Apeldoorn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.