Renault sterk aanwezig op Concours d’Elegance Apeldoorn..

Ook dit jaar speelt Renault een hoofdrol op het exclusieve Concours d’Élégance Paleis Het Loo. Deze keer legt Renault de nadruk op historische en huidige autosport auto’s en Renault Sport straatversie modellen. Op Nederlands grootste klassiekerevenement toont Renault onder meer de bijzondere Nervasport die in 1934 diverse snelheidsrecords vestigde.

Dit jaar vindt het Concours d’Élégance Paleis Het Loo plaats op zaterdag 2 en zondag 3 juli. Renault Nederland is een van de hoofdsponsors van de twaalfde editie van dit exclusieve evenement en belicht in een eigen paviljoen de rijke autosporthistorie die het merk sinds 1898 heeft.

Dankzij de inbreng van diverse Renault-clubs presenteert Renault een aantal sportieve modellen en raceauto’s die in de autosport zijn ingezet. De Nervasport in het Renault-paviljoen brak in 1934 maar liefst drie wereldsnelheidsrecords. Op het circuit van Montlhéry, nabij Parijs, liet hij met een rit over 48 uur een gemiddelde snelheid noteren van 168 km/uur.

Meer informatie over het Concours d’Élégance Paleis Het Loo is te vinden op www.concourselegance.com.

Lees ook:Veel race-historie in Apeldoorn…
Lees ook:Met (jouw)Renault naar Het Loo…
Lees ook:Renault Formule-1 auto van Alain Prost te zien in Apeldoorn…
Lees ook:Concours d’Elegance 2014 – eerste informatie
Lees ook:Renault komt met fraaie klassiekers naar Apeldoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.