Nieuwe Alpine naast oude Ferrari’s in Apeldoorn…

Autoliefhebbers hebben het weekend van 1 en 2 juli a.s. met grote letters geblokt in hun agenda: dit weekend staan de tuinen van Paleis het Loo in Apeldoorn in het teken van de mooiste klassieke auto’s en fraaiste moderne primeurs. Het jaarlijkse autofeest Concours d’élégance Paleis het Loo belooft ook dit jaar weer een weekend vol hoogtepunten te worden, waaronder de Nederlandse première van de nieuwe Alpine A110 en deelname aan het Internationale Concours van een groot aantal klassieke auto’s dat niet eerder in Nederland te zien was.

Unieke auto’s in een unieke ambiance, dat is kort samengevat waar het Concours d’élégance Paleis het Loo om bekendstaat. Naast de mooiste klassieke auto’s, die niet alleen stralen tijdens het Internationale Concours maar ook in actie komen bij de Vredestein Classic Sprint, kiezen steeds meer automerken Apeldoorn voor hun nieuwste primeurs. Dit jaar zijn dat onder andere de Alpine A110, Alfa Romeo Stelvio, Range Rover Velar en een aantal nieuwe Cadillacs. Het maakt van het evenement een prachtig geheel met in de hoofdrol de mooiste oude en nieuwe auto’s, maar ook muziek, lifestyle, lekker eten en drinken en een ongedwongen, stijlvolle ambiance waar elke autoliefhebber bij wegdroomt.

Het automerk met misschien wel een van de meest aansprekende geschiedenissen van allemaal is het Italiaanse Ferrari. Dit jaar is een van de thema’s in het weekend van 1 en 2 juni 70 jaar Ferrari. En dat betekent de aanwezigheid van een fraaie collectie auto’s van het merk, waaronder de Ferrari 166 Inter uit 1949, de eerste in Nederland geleverde Ferrari, en de uiterst zeldzame 250 GT Europa by Boano uit 1955.

Hoogtepunt van het weekend is zonder twijfel het Internationaal Concours, waarin klassieke auto’s van wereldklasse worden beoordeeld door een vakjury. De inschrijvingen zijn dit jaar van ongekend niveau en er zullen auto’s deelnemen die nooit eerder in Apeldoorn werden beoordeeld, laat staan in Nederland te zien waren. Liefhebbers kijken onder meer uit naar een Delahaye 135 MS Pennock uit 1948 (Nederlandse carrosserie uit Den Haag, deelnemer in de klasse Les Reines de la Route), een Rolls Royce Skiff Torpedo 64 by Labourette 7428 CC’s uit 1914 (winnaar van diverse concours in het buitenland, waaronder de VS, deelnemer in de klasse special coachwork pre-war) en, uniek voor een concours, een Nissan C10 Skyline GT uit 1972.

Een speciale uitnodiging van de organisatie van het Concours d’élégance Paleis het Loo ontvingen alle 53 Nederlandse deelnemers aan de legendarische rally Mille Miglia. Deze rally, die negentig jaar gelden voor het eerst werd gereden in Italië, voert van Brescia naar Rome en weer terug en is volgens velen de mooiste langeafstandsrace over de openbare weg ter wereld. De Mille Miglia is ook vertegenwoordigd in het Internationale Concours: in de klasse Touring met een Fiat Abarth 1400 Touring Superleggera uit 1955 en in de klasse special coachwork pre-war met een Fiat 8V Rapi uit 1953, beide originele Mille Miglia-deelnemers.

Lees ook:Ferrari viert verjaardag in Apeldoorn…
Lees ook:Ferrari domineerde Apeldoorn….
Lees ook:Lagonda Prins Bernhard naar Apeldoorn…
Lees ook:Concours d’Elegance 2014 – eerste informatie
Lees ook:Plannen voor Concours d’élégance 2016 afgerond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.