Lagonda Prins Bernhard naar Apeldoorn…

Een groot aantal klassiekers van internationale allure zal aanwezig zijn op het Concours d’élégance Paleis het Loo, Nederlands grootste buitenevenement voor klassieke auto’s. De Lagonda LG6 Drophead Coupé van Prins Bernhard is een van de absolute topstukken van het evenement. De auto die het thema 110 jaar Lagonda luister bijzet, was nooit eerder voor het grote publiek te zien.

Het Concours d’élégance Paleis het Loo op 2 en 3 juli aanstaande belooft weer een echt autofeest voor jong en oud te worden. Veel aandacht zal er ongetwijfeld zijn voor de Lagonda LG6 Drophead Coupé ‘Rapide’, die door velen gezien wordt als een van de mooiste vooroorlogse auto’s. In 1938 kostte dit model meer dan een Rolls-Royce en er zijn er dan ook maar zo’n 85 van gemaakt. Chassisnummer 12341 van wijlen Prins Bernhard van Oranje is tijdens het Concours d’élégance in de bijzondere entourage van het paleis te bewonderen.

Centraal op het evenement staat het Concours d’élégance van internationale klasse, waarin de mooiste klassieke auto’s beoordeeld worden op originaliteit, kwaliteit en uitstraling. De jury bestaat uit bekende experts, zoals autojournalist en -kenner Wim Oude Weernink die de voorzittersrol op zich neemt. Andere juryleden zijn onder andere Peter Hageman, Matthias Bartz (Dino-kenner en auteur van het boek Dino Compendium), Piet Kort (ex-conservator Louwman Museum), Ivo Groen (designer voor het Franse premiummerk DS) en Michael van der Sande, directeur van het legendarische Alpine.

Bijpassende lifestyle, de nieuwste supercars, live muziek en uitstekend eten en drinken op een prachtige locatie maken het concours tot een ware beleving. Kaarten zijn online te bestellen met korting, en zijn inclusief een bezoek aan het paleis.

Lees ook:Plannen voor Concours d’élégance 2016 afgerond.
Lees ook:Ferrari viert verjaardag in Apeldoorn…
Lees ook:Nieuwe Alpine naast oude Ferrari’s in Apeldoorn…
Lees ook:Veel race-historie in Apeldoorn…
Lees ook:Ferrari domineerde Apeldoorn….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.