Traction’s in optocht…

Soms wordt een autoliefhebber als ik nu eenmaal ben op zijn wenken bediend bij zijn behoefte aan mooie klassieke auto’s in het dagelijks verkeer. Zo liep ik enkele dagen geleden door een winkelcentrum van een stadje op 25 km afstand van de hoofdstad toen ik tot mijn verbazing ineens een optocht voorbij zag trekken van oude Citroens. Kijk, dan doe je toch een stapje sneller en tracht met je kleine pocketcamera wat van dat spul op de digitale kaart te zetten. Het doel van de optocht ontging me, ook al zag ik wel dat de wagens waren vol geladen met oudere mensen. Misschien een uitje voor het lokale bejaardenhuis of zo? In ieder geval reden er de nodige Traction’s mee en wat oude Eenden. Jammer genoeg wilde men in linie blijven rijden en nam niet de moeite even te blijven staan voor de fotograaf. Daarbij ook aan de andere kant van de weg, waar ik stond, was verkeer dat ‘door’ wilde dus het was enorm improviseren om deze plaatjes te schieten. Voor hen die niet weten wat een Traction is, dat was een model van Citroen dat in haar tijd net zo beroemd was als de latere DS19. De klassiek aandoende auto had relatief veel binnenruimte, voorwielaandrijving en was in heel wat uitvoeringen te koop. Je had versies met viercilinders, maar ook met een verlengde carrosserie en soepel draaiende zescilinders. Een auto die enorm werd gewaardeerd toen hij nog actueel was, maar daarna de status van ware en betaalbare klassieker heeft verworven. Toch zie je ze niet zo vaak meer in het verkeer en dat is heel jammer. Vandaar dat ik even genoot toen er een stuk of wat door dat plaatsje ten zuiden van Amsterdam heen reden……

Lees ook:Elegante Olds; de Starfire Coupe 1962
Lees ook:Skoda viert feestje; 20 jaar Octavia!
Lees ook:Dat imago toch; Saab
Lees ook:Oude bekenden…
Lees ook:Kwart eeuw DDR-integratie

2 reacties op “Traction’s in optocht…

  1. Hans Nijpels

    Hoi Leo, Ik heb eindelijk een keer jouw blog gevonden en doorgebladerd. Chapeau! Ik was aangenaam verrast dat jouw liefde ook opgaat voor de oudere auto. By the the way, de oude Skodia Felicia Cabriiolet waar wij het ooit over hadden ( een rode uit ’61) staat sinds kort in mijn garage.

    m.vr.gr.
    Hans Nijpels

      /   Beantwoorden  / 
  2. LEO

    @Hans – Gaat je bevallen hoor. Bijzondere auto, mooie geschiedenis. Veel rijplezier er mee en dank voor het compliment….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.